Saulainais kēkss.

Saulainais kēkss.

22. Dec 2012, 09:08 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze cukurs
  • 1 glāze mannā
  • 1 glāze kukurūzas milti
  • 1 glāze eļļa
  • 1 glāze kokosriekstu skaidiņas
  • 1 glāze bezpiedevu jogurts
  • 1 tēj.k soda
  • 1 ola
  • pēc vēlēšanās žāvētie augļi,man bija žāvēti ananāsu gabaliņi


(Izmantotās glāzes tilpums 250ml)

Pagatavošana:

Bļodā beram miltus,mannā,cukuru,kokosa skaidiņas,sodu,ananāsu gabaliņus,izmaisam.

Pievienojam eļļu,jogurtu un olu.Izmaisam.

Lejam ieeļļotā formā un cepam ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm.Cepšanas laiks atkarīgs kādā formā cepam,ja forma lēzena,tad tas laiks samazinās,ja augsta,tad palielinās.

20121222090637-61327.jpg

 

Gatavs kēks ir skaisti brūns un iedurot kociņu,tas iznak sauss.

Nedaudz padzesējam un tad izņemam no formas.

20121222090659-31859.jpg

 

20121222090713-95508.jpg

Ja vēlamies pārkaisam ar pūdercukuru,var arī pārliet ar glazūru,bet man jau šķiet,ka tas ir lieki,jo kēkss ir pietiekami mitrs.

 

20121222090728-50996.jpg

 

Un cik saulains kēkss ir iekšpusē....

 

20121222090744-18425.jpg

Garša pasakaina.

20121222090752-17713.jpg