Saulainā tarte

Saulainā tarte

17. Jan 2016, 22:05 IlvaV IlvaV

Šis nu ir pavisam kas neierasts. Mūsu ģimene hurmas sezonā, kas ir līdz februārim, šos medainos augļus izvēlas lietot savā uzturā ļoti bieži. Hurmu var likt gan salātos, gan kā piedevu pie gaļas ēdieniem, smūtijos, svaigā veidā utt. Šoreiz parādīšu tartes recepti. Tarte ir pagatavojama pusstundas laikā. Nav jācep. Nekādas īpašas zināšanas un prasmes nepaģērē:)

Nepieciešams:

200 g dateļu

200 g valriekstu

2 ēdamkarotes kakao pulvera

1 ēdamkarote kokosriekstu skaidiņu

3-4 pavisam gatavas hurmas

Riekstus, kakao un kokosa skaidiņa saliek virtuves kombainā un visu maļ, līdz smalaki, viendabīgai masai (apmēram 4 min.) Tad iegūto masu liek tartes formā (man ir silikona) un ar pirkstiem izkārto, līdz visas malas noklātas. Ieliek ledusskapī.20160117214111-11262.jpg

Tikmēr augļus nomizo un ar blenderi sasmalcina putrā. Iegūto masu ielej formā.  Pārber vēl mazliet kokosriekstu skaidiņas un atkal ievieto ledusskapī.

Iesākumā neticēju, ka tik vienkārši ir pagatavojama garšīga un galvenais veselīga  kūka. Hurma ir fenomenāla-tajās esošais pektīns pats spēj savu masu savilkt tādā kā želejā, tādējādi, kad pienācis launaga laiks un kūka tiek griezta, saturs nekur netek laukā. 

20160117220225-32739.jpg

(Meitiņas pirksts jau stiepjas pēc garduma:D)

Pamēģiniet, - noteikti garšos! Ļoti neierasta garša.