Saulainā ķirbju zupa

Saulainā ķirbju zupa

02. Aug 2013, 13:50 Banija Banija

Ķirbju biezzupas recepte manā virtuvē jau ilgu laiku tiek celta goda vietā un nu jau to iemīļojuši arī mani draugi, jo zupa ir patiesi garda. Tā kā tagad jau tirgū var atrast pirmos šā gada ķirbjus, padalīšos ar savu recepti arī ar jums.

Lai pagatavotu, vajadzēs: 500g ķirbja, 350g kartupeļu, 1l vistas buljona, 100ml saldā krējuma, sīpolu, lauru lapas, krustnagliņas, kūpinātu gaļu un garšvielas pēc patikas.

Pagatavošana: sagriež gabaliņos kartupeļus, ķirbi un liek vārīties buljonā. Nomizotā veselā sīpolā sasprauž krustnagliņas un lauru lapas, pievieno zupai. Visu vāra līdz dārzeņi ir mīksti. No katliņa izņem sīpolu ar lauru lapām un krustnagliņām, pieber pēc garšas sāli un piparus, pielej saldo krējumu. Visu sablenderē viendabīgā masā. Pasniedz, pievienojot sagrieztu kūpināto gaļu.

Mums garšo :)

27. Aug 2013, 16:34

Paldies, būs jāpamēģina Tava variācija.
Šī arī ļoooti garšīga:
http://omuligsnamins.blogspot.com/

kurbite kurbite 23. Aug 2013, 16:42

Paldies par recepti 😀

Šodien visu dienu domāju, ka vēlos zupu. Uztaisīju - pieliekot 1 burkānu, sasmalcinātu sīpolu iekšā, mājās bija tikai skābai krējums Nesekoju līdzi daudzumiem, tādēļ sanāca nedaudz pašķidrāka. Tādēļ sadrupināju baltmaizi un ieliku šķīvī:

BET ĻOTI GARŠĪGA! PALDIES! Taisīšu vēl 😀