Sapnis par skaistām krūtīm! Īstais laiks to īstenot!

Sapnis par skaistām krūtīm! Īstais laiks to īstenot!

19. Oct 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz aktuāliem jautājumiem par krūšu plastisko ķirurģiju atbild Veselības centrs 4 filiāles Dermatoloģijas klīnika plastikas ķirurģe Nonna Tomiševa.

Kādas krūtis tagad modē?
Mode uz skaistuma ideāliem mainās, bet attiecībā uz krūtīm tā paliek nemainīga - par skaistām tiek uzskatītas proporcionālas un piepaceltas krūtis. Pašas svarīgākās ir proporcijas. Pēdējos gados visiecienītākie bijuši pilienveida jeb anatomiskie implanti, jo tie nodrošina dabiskāku izskatu. Jāatceras, ja sievietei būs plati pleci vai iegurnis, palielinot krūtis mainīsies arī auguma kopējās proporcijas. Pēdējos gados parādās arī interesanta tendence - krūšu formu vēlas uzlabot sievietes, kuras pārkāpušas 40 gadu slieksni. Ja agrāk pēc 40 sāka domāt par pensiju, tagad sieviete vēlas būt jauna, skaista un priecāties par dzīvi.
 
Vai visas sievietes var veikt krūšu plastisko operāciju?
Labāk krūšu korekciju veikt tad, ja bijusi vismaz viena grūtniecība, jo tad krūšu āda ir iestiepusies. Ātrāk par 18 gadiem pie plastikas ķirurga doties nav ieteicams, jo tad vēl nav nostabilizējies hormonālais stāvoklis.
 
Kādas ir iespējas palielināt krūtis?
Populārākā metode krūšu plastiskajā ķirurģijā joprojām ir krūšu palielināšana ar implantiem, jo tā garantē precīzu rezultātu — izmēra un formu. Savukārt, izvēloties plastiku ar pašas taukšūnām, jāņem vērā, ka apmēram 40-60% tauku iet bojā (viss atkarīgs no konkrētā organisma, kā tauki iedzīvojas). Līdz ar to precīzu izmēra ir grūtāk garantēt un ceļš līdz ideālām krūtīm var būt ilgstošāks. Iespējams, būs nepieciešama vēl papildu korekcija. Taču šī metode ir laba alternatīva sievietēm, kuras nevēlas 
implantus. It īpaši veiksmīgi rezultāti sasniedzami, kombinējot vienu metodi ar otra. Piemēram, veicot formas korekciju pēc krūšu rekonstrukcijas ar implantiem (pēc onkoloģiskajām operācijām), ja krūtīs nav taukaudu un implanti kļūst manāmi, vai arī tad, ja mainās krūts forma pēc bērniņa barošanas ar krūti. Pēc tauku injekcijas to aprises kļūst mazāk redzamas un krūtis iegūst dabiskāku izskatu. Protams, vislabāko risinājumu piemeklēs ārsts un kopējās sarunās izvērtēsiet, kādai metodei dot priekšroku.

20171017142126-13646.jpg
 
Kā atrast sev piemērotāko izmēru?
Vairums sieviešu tomēr vēlas pēc iespējas dabiskāku krūšu formu, lai tās nav pārāk "kliedzošas" un anatomiski skaisti izskatās. Šajā ziņā esmu pamanījusi atšķirības starp dažādām tautībām - ja latvietes ir atturīgas, tad krievu tautības sievietes mīl vairāk eksperimentēt un nebaidās izcelties.
 
Par cik izmēriem ieteicams palielināt krūtis?
Es neiesaku palielināt krūtis vairāk par diviem izmēriem, jo tā ir liela slodze ādai un pastāv komplikāciju riski. Nedrīkst pārspīlēt, jo tauku pārapdzīvotība vienā vietā izraisa apasiņošanas trūkumu un jaunajā vietā tie īsti labi neiedzīvojas. Turklāt, ievietojot pārāk lielus implantus, tas ir viens no riskiem, kāpēc veidojas izteiktas kapsulas kontraktūras, kas izraisa implantu deformāciju.
 
Implantu var ievietot pa dažādām operācijas grieziena vietām. Kā to izvēlas?
Grieziena vieta var būt zem krūts, krūts areolas zonā vai padusē.  Katram no šiem griezieniem ir gan priekšrocības, gan trūkumi. Visbiežāk tiek izmantots grieziens zem krūts. Tam raksturīga laba pārskatāmība un implanta ievietošanas iespēja operācijas laikā. Ievietojot implantu zem krūts muskuļa, dziedzera audi paliek pilnībā neskarti. Areolas grieziena gadījumā ir papildu iespēja koriģēt nelielu krūts noslīdējumu. Taču, var būt ierobežota iespēja ievietot liela tilpuma implantu, ir sliktāka operācijas pārskatāmība, var rasties krūts gala jutības traucējumi un laktācijas periodā – barošanas traucējumi. Izmantojot paduses griezienu, krūšu rajonā nav rētu, bet operācijas laikā ir sliktāka pārskatāmība. Šī grieziena gadījumā parasti ievieto apaļas formas implantus.
 
Pēc cik ilga laika ir redzams mākslīgi implantēto krūšu patiesais rezultāts un, vai šī krūšu forma saglabāsies uz mūžu?
Sievietei, kura izšķīrusies veikt krūšu plastisko vai rekonstruktīvo operāciju, ir jāsaprot, ka tādas operācijas rezultāts savu galīgo izskatu iegūst vairāku mēnešu laikā, tādēļ pilnībā novērtēt operācijas rezultātu būs iespējams tikai pēc pusgada. Nereti ir nepieciešamas krūts papildu korekcijas, lai sasniegtu estētiski labu rezultātu.
Diemžēl krūtis gan ar implantiem, gan bez tiem laika gaitā noveco. Svara izmaiņas vai bērna zīdīšana arī var būt iemesls krūšu formas izmaiņām. Ja implanta stāvoklis ir nevainojams, bet sieviete vēlas korekcijas, plastikas ķirurgs veic tikai ārēju ādas savilkšanu, pašus implantus neskarot.
 
Vai implants arī var izslīdēt no īstās vietas?
Jārēķinās — ja kādu iemeslu dēļ, piemēram, aktīvi sportojot, ceļot smagumus, arī traumu dēļ, pilienveida implanti var izslīdēt no īstās vietas un rotēt, to var vizuāli redzēt, jo mainās krūšu forma. Apaļajiem implantiem ir mazākas rotēšanas iespējas. Tāpēc bieži vien sievietēm, kas ir aktīvas sportistes, piedāvā apaļos implantus. Savukārt tām, kurām nav pietiekami attīstījušies krūts audi, vairāk piemēroti anatomiskas formas implanti. Katrs gadījums ir individuāls.
 
Vai implanti tiek ievietoti uz mūžu?
Mēdz būt gadījumi, kad izveidojusies kapsulas kontraktūra — sabiezēti rētaudi ap implantu. Ja organisma reakcija ir izteikta, kapsulas kārta izveidojas bieza un cieta un deformē implantu. Nekad nevar paredzēt, kā organisms reaģēs pēc implantu ievietošanas. Sākumā krūtis ir skaistas, bet pēc pusgada var rasties šīs vēlīnās komplikācijas. Taču tas notiek ļoti reti. Tā kā implantiem tiek dota mūža garantija, tos nomaina pret jauniem, ja rodas attiecīgā implanta deformācija, un tad par tiem nav jāmaksā, bet par operāciju gan.
Ja pašsajūta ir laba, nav vajadzības pēc korekcijām vai cita izmēra, implanti nav jāmaina. Lai kontrolētu implanta stāvokli, sievietei regulāri- vismaz reizi gadā rekomendē veikt krūts dziedzeru ultrasonogrāfijas pārbaudes.
 
Kas notiek, ja implants saplīst?
Statistika liecina, ka implanti plīst četrām no 1000 sievietēm, un tajā iekļauti gadījumi, kad sievietes iekļuvušas dažāda veida negadījumos. Taču, implantam plīstot, tā želejveida saturs neizplūst. Eksperimentos pierādīts — ja silikonu pārgriež, tas paliek apvalkā un neiztek.
 
Kas jāievēro pēcoperāciju periodā?
Pēc operācijas 2–3 nedēļas jāvalkā speciāls krūšturis, kā arī jāizvairās no fiziskām aktivitātēm un straujām roku kustībām. Sāpes pakāpeniski mazinās un izzūd 1–3 nedēļu laikā.
 
12.  Vai, palielinot krūšu izmēru, var parādīties strijas?
 
Pēc implantu ievietošanas strijas papildus nerodas. Ja strijas bijušas iepriekš, krūtīs ievietojot implantus, tās būs vairāk redzamas.
 
Vai pēc implanta ievietošanas nedrīkst barot bērnu ar krūti?

Pēc implanta ievietošanas drīkst barot ar krūti. Tikai jāņem vērā, ka šajā laikā producējas piens un krūts dziedzeris palielinās. Pārtraucot barot, krūtīs var pazust tvirtums, bet ne visām sievietēm pēc bērniņa barošas ar krūti jāmaina implanti.

Plastikas ķirurga palīdzību meklē ne tikai sievietes ar mazām krūtīm un tādas, kuras vēlas iegūt ideālo krūšu formu... Kā vēl var palīdzēt plastikas ķirurgs?
Bieži vien pie plastikas ķirurga vēršas sievietes, kuras par labu plastiskajai operācijai izlēmušas asimetrisku krūšu vai iedzimta attīstības defekta dēļ, pēc gūtām traumām vai pēc onkoloģiskas operācijas, kuras laikā veikta krūts amputācija. Ļoti bieži krūtis zaudē formu pēc bērniņa zīdīšanas vai pēc straujām svara izmaiņām. Tad veicam krūšu dziedzeru pacelšanu jeb mastopeksiju, to bieži vien apvienojot ar krūšu palielināšanu. Daudzos gadījumos sievietes vēlas veikt krūšu samazināšanu, kuras mērķis ir panākt mazākas, formīgākas krūtis, kas ir proporcionālas vispārējai ķermeņa uzbūvei. Un ne vienmēr šo operāciju veic tikai estētiskā nolūkā, lielākoties pēc krūšu samazināšanas šie cilvēki jūtas fiziski labāk un uzlabojas viņu veselības stāvoklis- mazinās muguras sāpes, ādas bojājumi ( izsitumi, izsutumi) un citas sūdzības, ko izraisījušas pārmērīgi lieli krūšu dziedzeri.
 
Vai implanti neietekmē, piemēram, mamogrāfijas izmeklējuma rezultātu?
Noteikti jāinformē rentgenologs pirms mamogrāfijas izmeklēšanas, ja veikta krūšu plastiskā operācija ar pašas taukiem. Tas ir svarīgi tāpēc, lai neradītu lieku trauksmi — maldīgu iespaidu par veidojumu. Tā kā pie tauku ievadīšanas 40-60% tauku iet bojā, tie pārveidojas par kalcinātiem un mamogrāfijas uzņēmumos ir redzami kā balti pleķīši. Lai izslēgtu visas aizdomas, labāk biežāk veikt pārbaudi pie ārsta, un, ja aizdomīgie pleķīši nepalielinās, visticamāk, tie ir izveidojušies kalcināti.
 
Informāciju sagatavoja Ilze Apine, Veselības centrs 4 sabiedrisko attiecību speciāliste.

Īpašs piedāvājums!

Līdz 30. novembrim Veselības centrs 4 Dermatoloģijas klīnikā krūšu plastiskajām operācijām atlaide līdz pat 20% no standarta cenas.
Katru klienti iepriecināsim ar dāvanu!

guycassode258 guycassode258 22. May 2019, 13:24

Krūšu palielināšana - http://tonzes.com/breastlv.htm Jau 30 dienu laikā manas krūtis palielinājās par 2 cm, turklāt kļuva ne vien lielākas, bet arī tvirtākas.