Saldēt un vēlreiz tikai saldēt

Saldēt un vēlreiz tikai saldēt

28. Sep 2017, 14:03 nosiguldas nosiguldas

UZ VISIEM SIMTS ESMU SALDĒŠANAS PIEKRITĒJA. 

Kā jau strādājoša māmiņa un omīte es vienkārši netieku pie ziemas krājumu gatavošanas lielos apmēros, bet ir šis tas, kas noteikti atrodams arī manā mājā.

Izvērtē, vai tas nepieciešams.

Kad sākas dabas velšu bums mēs bieži pat nepadomājam, vai mana ģimene to ēdīs, liekam un liekam, ogas, sēnes, zaļumus, dārzeņus. Un tad ledusskapis piebāzts, bet'tā īsti ēst nav ko. Vienā mājā sēnes neēd, citā ogas. Vienmēr racionāli ir vērts pieiet šim jautājumam. Izdalot vietu katrai pozīcijai un padomājot VAI TAS IR NEPIECIEŠAMS. 

KATRAM SAVA VIETIŅA.

Tas nepieciešams, jo sēnes pat sasaldētas ir ar spēcīgu aromātu un saliekot kopā plauktā ar ogām, tās var savilkties ar sēņu smaržu. Pie tam tā ir ērtāk atras vajadzīgo. ja vienā plauktā ir sēnes un zaļumi, bet otrā ogas, būs kārtība un katrs saldētavas lietotājs ātri atradīs nepieciešamo.

20170928140033-13521.jpg

Kā sagatavot 

Vislabāk izmantot sausas izejvielas. Es piemēram sēnes notīru bet nemazgāju, tad salikt maisiņos ar aizveri. Kad sēnes nedaudz apsalušas tās sakrata, lai nesalīp, to dara vēl pēc stundas un tad pēc dienas. Tad katrs gabaliņš ir atsevišķ iun nav salipis. Tas attiecināms arī uz ogām un garšaugiem.

Ko es nesalldēju

Es nesaldēju dārzeņu, jo tam nav vietas un īsti neredzu arī vajadzību. Dārzeņus pērku tirgū un tie pie mums ir ļoti draudzīgās cenās un galvenais svaigi.