Saldā vitamīnu biezeņzupa

Saldā vitamīnu biezeņzupa

18. Dec 2012, 09:59 nosiguldas nosiguldas

Manā mājā par ogām uzskata upenes zemenes un avenes, pārējais ir tikai piedeva. Man pašai negaršo dzērvenes un arī brūklenes tāpat es neēdīšu. Arī manas meitenes tāpat nelabprāt ēd dzērvenes un tad es izdomāju veidu kā šis vitamīnu kokteilis ir patiesi baudāms.

Mēs visas zinam, ka liels daudzums vitamīnu ir ogās, kuras mēs saldējam un ziemā lietojam krājumus, bet viena daļa ogas, smilšērkšķi, irbenes, pīlādži tāpat nav ēdami, nu vismaz man negaršo.  

Šorīt gribu Jūs pakārdināt ar saldo vitaminizēto biezeņzupu. Biezumam nepieciešami banāni, atkarīgs cik biezu zupu gribēsiet.

Šogad manā saldētavā ir tādi dārgumi, kā saldēti pīlādži un irbenes, tad nu irbenes ņemu lielāku sauju, bet pīlādžus uz pusi mazāk, klāt lieku lielu sauju brūklenes un dzērvenes. Banāns dod saldumu, bet ogas skābumu, ja nepoieciešams 1-2. ēdamkarotes medus un pats galvenais, lai kāda no ogām nenomāktu citu patīkamu aromātu un garšu dos šķipsniņa vanilīna cukura.

Protams teiksiet, ka te varētu derēt arī ķīselis, atšķirība ir tā, ka uzturā lietojam svaigas ogas, līdz ar to arī visus vitamīnus, kas tajos glabājās.

Pie šādas biezeņzupas klāt protams prasās putukrējums, vai biezpiena krēms, es noteikti ieteiktu sen aizmirsto rīsu krēmu.

lai labi garšo, ir patiesi vērts pamēģināt.

Sākam gardo projektu: Gardākās Ziemassvētku biezzupu receptes

20121215222557-38575.jpg