Sastāvdaļas:
sauja vārīti makaroni
nedaudz rukolas lapiņas vai arī citi salāti
ap 2 ēdamkarotēm konservēti ananāsu gabaliņi
sauja avenes ,svaigas vai saldētas,kādas ir pieejamas
100ml piens
2 olu dzeltenumi
sauja rīvēts džiugas siers mērcei un vēl nedaudz pārkaisīšanai
pipari
raudene šķipsniņa
muskatrieksts šķipsniņa
Pagatavošana:
Makaronus izvāram,atdzesējam.
Gatavojam mērci:
Olas dzeltenumiem pievienojam rīvētus ieru,izmsaisam un pielejam pienu. Liekam karsēties maisot līdz mērce sabiezē un siers izkūst.Pievienojam avenes un maisam līdz mērce kļūst rozīga.Iemaisam garšvielas.Atdzesējam.
Šķīvī kārtojam rukolas lapas (vai citus salātus,kas garšo) pāri liekam makaronus un ananāsu gabaliņus.
Aplejam ar mērci.Dekorējam ar avenēm.
Pāri visam vēl nedaudz rīvēts siers.
Ananāss labi slapē rukolu, tā saldā garša ir burvīgs salikums ar rukolas rūgtumu.
Siera,aveņu mērce vienkārsi super...Svaiga un maiga,krēmīga,sierīga.....
Un makaroni ar sieru kā vienmēr ideāli....
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: OTRAIS uzdevums