Sastāvdaļas:
sauja makaroni-nūdeles
3 tomata šķēles
džiugas siers daudzums uz aci,pēc vajadzības
1 vārīts olas baltums
bezpiedevu jogurts
ķiplokdaiviņa
pipari
dekorēšanai zaļumi,petersīļi,dilles,spinātu vai rukolas lapiņas,burkānu šķēlītes,kas apkaltētas cepeškrāsnī
Pagatavošana:
Uz pannas uzkarsējam 1 ēd.k eļļu uzberam nūdeles un maisot apbrūninam.Uzlejam ūdeni tik,lai nūdeles viegli nosegtas.Zem vāka uz mazas uguns vāram līdz nūdeles mīkstas.Atdzesējam.Nūdeles šādi pagatavotas garšo lieliski.
Šķīvī kārtojam tomātu šķēles.
Tomātu šķēlēm uzberam rīvētu uz smalkās rīves sieru.
Viegli aplejam ar jogurtu,kam pievienots caur spiedi izspiests ķiploks un piapri.
Kārtojam pāri nūdeles.Un atkal viegli pārkaisam ar sieru un aplejam ar jogurtu.
Tālāk pāri vārīts,rīvēts olas baltums,t5ad atkal siers un jogurts.Nobeidzam ar siera kārtu,skaisti apberam,lai arī krīt pa sāniem.
Dekorējam ar zaļumu lapiņām un kaltētām burkānu šķēlītēm,kas izskatās kā ziediņi.
Siers nekad nav par daudz....
Vienkārši un garšīgi....skaisti....
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: OTRAIS uzdevums