Mazliet neparasti, bet ļoti garšīgi --sāļais keksiņš.
Nepieciešamie produkti:
4 olas
150 ml neitrālas eļļas
250 g kviešu miltu
150 ml baltvīna
150 g cietā siera (bet var sarīvēt jebkuru sieru, arī sanāk gardi)
250 g olīvas (zaļas un melnas vai tādas kā garšo)
sāls un pipari
Piedevas (viena no tām vai vairākas pēc izvēles) - karamelizēti sīpoli, garneles, žāvēta skumbrija, bekons, šķiņķis. Šoreiz karamelizēti sīpoli.
Pagatavošana:
Sieru sarīvē, olīves sakapā, piedevas arī sakapā. Atsevišķi sakuļ olas līdz tās dubultojas, pievieno vīnu, eļļu, sieru, miltus, garšveilas un piedevas. Visu sajauc viendabīgā mīklā. Ar sāli uzmanīgi, jo siers jau ir sāļš.
Ietauko keksa formu un liek cepties uz 200 grādiem apmēram 30-35 minūtes, līdz mīkla nelīp pie kociņa un virsa zeltaini brūna.
Labu apetīti!