Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā

11. Jan 2017, 11:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

12.janvārī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm martā, kad paredzētas arī divas pirmizrādes – “Bannija Manro nāve” Lielajā zālē un “Liec Dievam pasmieties” Mazajā zālē. Turpināsies arī biļešu iepriekšpārdošana uz februāra jauniestudējumiem – “Doriana Greja portrets” (režisore Laura Groza-Ķibere) un “Mana māsa” (režisors Mārtiņš Eihe). 

Režisors Dž.Dž.Džilindžers iestudēs austrāliešu izcelsmes mūziķa Nika Keiva romāna “Bannija Manro nāve” dramatizējumu. Nevaldāmajam optimistam Bannijam ir truša vārds, depresīva sieva un dēls, kurš ļoti mīl savu tēti. Bannijs braukā apkārt, pārdodot sapņus. Sapnis, protams, ir viņš pats – pasaules līmeņa jāklis ar magnētisku pievilcību un nemitīgu erekciju. Kad viss noiet greizi, viņš cenšas nodot savu īpašo talantu, ko mantojis no sava šobrīd psihā tēva, savam dēlam. Bannijs jebkurā brīdī ir gatavs uzsaukt tostu par dzīvi un visiem sūdiem, kas tajā notiek. Bet Ragainais Slepkava jau tuvojas, tāpēc ir jātur acis vaļā... Titullomu atveidos Artūrs Skrastiņš, pārējās lomās būs Ieva Segliņa, Anete Krasovska, Āris Rozentāls, Ģirts Ķesteris, Ivars Auziņš, Lilita Ozoliņa, Mirdza Martinsone, Olga Dreģe, Kaspars Zāle, Dārta Daneviča, Sarmīte Rubule, Lelde Dreimane, Ieva Florence, Aminata Grieta Diarra, Edijs Zalaks, Mārtiņš Počs un Mārcis Judzis. Izrādē spēlēs grupa „Ryga”. Pirmizrāde paredzēta 31.martā.

Mazajā zālē Šona Grenana plānotāju komēdiju 2 daļās “Liec Dievam pasmieties” iestudēs Rēzija Kalniņa. Trīsdesmit gadu laikā mēs iepazīstam kādu ģimeni, kuras iekšējā dzīve un attiecības atklāj ne tikai viņu sapņus un plānus, bet arī spriedzi un vilšanos. Gan vecāki, gan viņu trīs bērni: topošie priesteris, aktrise un bijusī futbola zvaigzne pieredz savu nenovēršamo pārtapšanu – bērni kļūst pieauguši, vecāki – noveco. Lai ko viņi būtu iecerējuši, bieži vien tas aizved viņus negaidītos, pārsteidzošos virzienos. Jo, kā reiz teicis amerikāņu kino režisors Vudijs Allens: „Ja gribi sasmīdināt Dievu, pastāsti viņam par saviem plāniem.” Izrādē spēlēs Indra Briķe, Pēteris Liepiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Lauris Dzelzītis un Gints Andžāns. Pirmizrāde plānota 30.martā.

Marta piedāvājums par īpašo cenu būs izrādes “Peldošie – ceļojošie. II daļa” 14. un 15.martā – uz šīm izrādēm visu biļešu cena būs 5 un 7 EUR.

Martā pēdējo reizi tiks spēlētas izrādes “Lēnprātīgā”, “Ugunsgrēki” un “Divi kapteiņi”.