Sadzīves tīrīšanas līdzekļi, kas skar mazuļa un bērna ikdienu, labsajūtu un veselību

Sadzīves tīrīšanas līdzekļi, kas skar mazuļa un bērna ikdienu, labsajūtu un veselību

08. Sep 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kamēr esam vieni, veidojam karjeru, izklaidējamies un ceļojam, mēs domājam par savu veselību un labsajūtu, izvēlamies un atrodam sev svarīgās un piemērotās lietas ikdienas dzīves organizēšanā, ēšanā, kosmētikā un arī tīrības uzturēšanā. Tomēr šīs rūpes kļūst daudzkārt aktuālākas brīdī, kad ģimenē ienāk mazs bērns.

"Pārtika un tīrīšanas līdzekļi ir vislielākās un visaktīvākās preču grupas, ar kurām mēs ikdienā saskaramies. Mēs varam izvēlēties nelietot kosmētiku vai lietot to mazāk, braukt ar velosipēdu, mēs varam izvēlēties dabīgu un draudzīgu vidi, kurā dzīvot, arī apģērbu izvēle ir plaša, tomēr pārtika un tīrīšanas līdzekļi ir mums visapkārt un tos mēs ikdienā izmantojam visvairāk. Tādēļ ir būtiski, lai maziem bērniem nav jāsaskaras ar nevajadzīgām, agresīvām vielām. Tās varbūt iztīra ātri un efektīvi, bet to ietekme ir pierādīta kā negatīva, jeb nav pierādīta vispār un iespējams tikai pēc gadiem 5 vai 10 mēs runāsim par šīs sadzīves ķīmijas atstātajām sekām. Jau šobrīd visā pasaulē aktīvi tiek runāts par pieaugošo alerģisko cilvēku skaitu, astmas un citu elpošanas slimību skaita palielināšanos, un ļoti bieži to saista tieši ar sadzīves ķīmiju, kuru pirms gadiem 5-10 lietojām aktīvi un uzskatījām par ērtu un efektīvu," norāda Agate Kanča, bio-ķīmiķe, augu speciāliste un eko sadzīves tīrīšanas līdzekļu "Purenn" radītāja.

Mēs, PURENN, aicinām jaunās ģimenes pievērst uzmanību 5 būtiskākajām ikdienas sadzīves tīrīšanas līdzekļu grupām, kas tieši skar mazuļa un bērna ikdienu, labsajūtu un veselību.

20160825213447-81417.jpg20160825213452-80722.jpg

Veļas mazgāšanas līdzekļi.

Cilvēks caur ādu uzņem līdz pat 80% vielu, tādēļ ir svarīgi parūpēties, lai mazuļa āda neuzņemtu neko nevajadzīgu vai kaitīgu. Pievērsiet uzmanību, lai šie produkti nesatur fosfātus, optiskos balinātājus, naftas pārstrādes vielas. Tie varbūt vizuāli padarīs drēbes žilbinošākas, bet jūsu bērna āda arī saskarsies ar šīm vielām un elpos kopā ar tām.

20160825213504-23900.jpg

Mazgāšanas līdzekļi grīdām.

Mazi bērni lielāko savas dienas daļu pavada uz grīdas. Putekļi, netīrumi, kas mums pieaugušajiem šķiet nemanāmi, bērna rociņām un kājām ir lieli un nozīmīgi. Tāpēc bērnam apkārtējo vidi ir būtiski uzturēt tīru, bet darīt to ar nekaitīgiem līdzekļiem. Izvēloties grīdas mazgāšanas līdzekļus, pievērsiet uzmanību tam, lai norādītās virsmaktīvās vielas būtu dabiskas jeb augu izcelsmes. Virsmaktīvās vietas ir tās tīrīšanas līdzekļu vielas, kas veic mazgāšanas, attīrīšanas un attaukošanas procesu. To īpatsvars ir vislielākais un tāpēc ir svarīgi, lai bērna vidē šī sastāvdaļa ir draudzīga un droša.

20160825213515-95644.jpg

Trauku mazgājamie līdzekļi. 

Bērnu trauki ir jāmazgā, par to nav šaubu. Un atkal - aicinām pievērst uzmanību tieši virsmaktīvo vielu dabīgajai izcelsmei, tam, lai bērnam nākamās maltītes laikā nav jāuzņem nelieli atlikumi no fosfātiem, amonija, nevajadzīgām krāsvielām un smaržvielām.

20160825213526-33412.jpg

Vannas istabas tīrītāji.

Ar dažādu virsmu tīrītājiem arī ir būtiski izvairīties no liekas ķīmijas, kas kairina elpošanas ceļus, ādu un atstāj paliekošu, negatīvu ietekmi uz apkārtējo vidi. Aicinām pievērst uzmanību tieši virsmaktīvo vielu dabīgajai izcelsmei, tam, lai produktā nav fosfātu, amonija, ķīmiski sintezētas krāsvielas un smaržvielas, ķīmiskie konservanti, dzīvnieku tauki, ftalāti un triklosīns. Šīs vielas varbūt palīdzēs sasniegt rezultātu nedaudz ātrāk, bet tās nav vajadzīgas ne jūsu, ne jūsu ģimenes veselībai un labsajūtai. 

20160825213537-33269.jpg

Šķidrās roku ziepes. 

Vai zināji, ka noskalot rokas nav tikpat efektīvi kā nomazgāt? Roku mazgāšanas līdzekļi satur virsmas aktīvās vielas, kas nomazgā mikrobus un vīrusus saturošos netīrumus, it īpaši zem nagiem, starp pirkstiem un zem juvelierizstrādājumiem. Roku āda ikdienas tiek pakļauta gaisa temperatūras svārstībām, visu sadzīves ķīmijas līdzekļu un skaistumkopšanas līdzekļu ietekmei, roku āda saskaras ar auto stūri, datoru, darba rīkiem, sabiedrisko vietu virsmām. Nenoliedzami rokas katru dienu piedzīvo visvairāk saskarsmes un iespaidus, tāpēc tās ir pelnījušas īpaši uzmanīgu attieksmi un rūpes. 100% tīras un  apkārtējai videi draudzīgas aktīvās sastāvdaļās no dabas, bez liekiem piejaukumiem un aizdomīgu vielu nosaukumiem. Ziepes ir draudzīgas gan bērniem, gan mājdzīvniekiem, un protams rokām īpaši saudzējošas. Pievērsiet uzmanību šīm detaļām. 

PURENN jeb Pure Northern Nature ir Latvijā radīts zīmols un uzņēmums, kas kopš 2015. gada  ražotnē Jelgavā izstrādā un ražo ekoloģiskus, sadzīvē izmantojamus līdzekļus. Uzņēmuma sortimentā ir 30 līdzekļi veļas, trauku, grīdu, logu, vannas istabu un wc tīrīšanai. PURENN darbība balstās uz mīlestību un cieņu pret Baltijas jūras un Ziemeļu dabu, tās maģiskumu un neapjaustajiem dārgumiem. Visos PURENN produktos tiek izmantotas ziemeļu dabas veltes, to aktīvās esences un eļļas.

PURENN tā ziemeļu daba. Tas ir Latvijas dabas spēks un skaistums Tavai ģimenei.

Iedomājies brūkleņu rūgti saldo garšu, pīlādžu oranžo izturību, kadiķu sīvo dzīvotprieku, rudens ābolu bagātību, priežu nomierinošo smaržu. Tas viss ir PURENN sadzīves tīrīšanas līdzekļos. Mēs esam radījuši Tev, Tavai ģimenei un mājdzīvniekiem piemērotus, daudzveidīgus, drošus un, protams, efektīvus līdzekļus. Tie palīdzēs uzturēt Tavu mājvietu un Tavu ikdienu tīru, drošu un omulīgu.

Mūsu produktu īpašības:

  • 100% augu izcelsmes sastāvdaļas. Mūsu izvēlētās sastāvdaļas dabā atjaunojas un veicina ilgtspējīgu dabas ciklu.
  • Draudzīgi ģimenei. Veidojot produktu formulas, izvēloties sastāvdaļas un aktīvās vielas, mēs domājam par jūsu ģimeni, bērniem un mājdzīvniekiem. Mūsu mērķis ir radīt pēc iespējas zaļāku produktu, mūsu produkti ir ekoloģiski.
  • Mēs iedvesmojamies un izmantojam ziemeļu dabas spēku, lai radītu ne vien zaļus, bet arī efektīvus tīrīšanas līdzekļus.
  • Mūsu produktu toksiskais sastāvs ir tuvs ūdenim. Tos nevajag ēst, bet, ja tomēr tie nokļūst mutē, tie nav kaitīgi ne Jums, ne Jūsu bērnam, ne mājdzīvniekam.
  • Mūsu produktu toksiskais sastāvs ir drošs visām ūdens sistēmās dzīvojošām sugām. Mazgājot, skalojot, tīrot ar mūsu līdzekļiem, varat būt droši, ka nepiesārņojat ūdens ciklu un neietekmējat tā bioloģisko kvalitāti un daudzveidību.
  • Mūsu produkti ātri un pilnībā biodegradējas. To iepakojums ir otrreiz pārstrādājams.
  • Mūsu produkts neatstāj ietekmi uz gaisa kvalitāti. Tos ir droši lietot un droši atrasties telpā, kur lietoti mūsu produkti.
  • Mēs esam lepni būt daļa no Latvijas. Visus savus produktus mēs ražojam Jelgavā, Latvijā, Eiropas Savienībā.

20160826112141-67366.jpg

lauvinja lauvinja 05. Sep 2016, 10:08

Lūdzu pievērsiet uzmanību šim tekstam pirms izvēlaties lietot tīrīšanas līdzekļus:

"varbūt iztīra ātri un efektīvi, bet to ietekme ir pierādīta kā negatīva, jeb nav pierādīta vispār un iespējams tikai pēc gadiem 5 vai 10 mēs runāsim par šīs sadzīves ķīmijas atstātajām sekām. Jau šobrīd visā pasaulē aktīvi tiek runāts par pieaugošo alerģisko cilvēku skaitu, astmas un citu elpošanas slimību skaita palielināšanos, un ļoti bieži to saista tieši ar sadzīves ķīmiju, kuru pirms gadiem 5-10 lietojām aktīvi un uzskatījām par ērtu un efektīvu"