Vispirms liels paldies par ievdesmu uztura speciālistei Gunai Rijkurei,kura video sarunā par ēšanu vasarā pastāstīja savu plātsmaizes recepti. Tad nu man iepatikās doma par to ,ka var tak izmantot arī rudzu miltus ,ne tikai kviešu,un nolēmu izmēģināt.
Lai arī sākumā nebija ne jausmas kā garšos,jo esmu pieradusi pie baltmaizes produktiem,tad rezultāts pārsteidza. Un galvenais pārsteigums bija,kad vīrs viens noēda pus plāti:) viņš ar parastajiem miltiem vispār neēda rabarbermeizes. Tad nu nolēmu ,ka šādam gardumam noteikti jābūt uz mūsu galda Līgo vakarā.
Tātad,lai pagatavotu plātsmaizi nepieciešams. Divas olas un glāze cukura.
Kārtīgi visu sakuļam.
Tad pievienojam divas glāzes rudzu miltu.
Iemaisam miltus un pievienojam glāzi kefīra un tējkaroti cepamā pulvera.
Kad viss sakults, sagatavojam pannu, ieklājam cepampapīru , un lejam virsū masu.
Rabarberus sagriežam gabaliņos un beram pa virsu.
Pagatavojam pārlējumu:
viena ola + 6 ēd.k. skābā krējuma + 10 ēd.k. pūdercukura(man izbeidzās cukurs mājās).
Visu sakuļam un pārlejam pār rabarberiem.
Pusi plātes pārberam ar kanēli.Jo man pašai kanēlis ne visai,tāpēc taisu uz pusēm,lai visiem garšotu.
Liekam cepties.
20.min. 200 grādos. Pārbaudam ar koka irbulīti.
Kad plātsmaize gatava, ļaujam atdzist,lai vieglāk nāk nost no cepampapīra. Sagriežam gabaliņos un liekam uz galda.
Lai lustīga līgošana un gardas plātsmaizes !
es taisīju arī tavējo! tā garšoja man un Adrianam. Bet šī vīram. Tagad jāmēģina uztaisīt ar jauktiem miltiem.varbūt garšos visiem😀
Recepte kā manai rabarberu maizei, tikai kviešu miltu vietā ieliki rudzu miltus.
Būs man arī jāpamēģina šāds variants.
Nu man mamma ar tā kādreiz teica. bet pamatojums ir tāds,ka rabarberi pārraug.Tomēr tagad mamma izrauj lielos un tad aug atkal jauni ,mazi un garšīgi.mēs lietojam visu vasaru,nekādas vainas!
Jo pūdercukurs nav tik salds kā cukurs un rabarberi ir skābi. Ja liek cukuru ,tad pietiktu ar kādām 4-5 karotēm. es sākumā pieliku 6 karotes un bija ļoti skābs.
Tā kā rabarberi man mājās daudz,es vēl domāju,ka labi būtu viena glāze rudzu un viena kviešu miltu,jo man kā kūku cienītājai prasījās maigāku.Bet meita un vīrs ēda šito labi,tāpēc ko gan neizdarīsi mīlestības dēļ😃