Sabile - vīnakalns, vīns un lelles

Sabile - vīnakalns, vīns un lelles

06. Jul 2015, 22:09 laurlapa laurlapa

Ar ģimeni apceļojām Sabili. Tā mums šķita tāda mierpilna, senlaicīga pilsētiņa. 

Pabijām Sabiles vīnakalnā, uz kuru noteikti ir jāaiziet esot Sabilē. Vīnakalnā (ieejas maksa pieaugušajiem Eur 0,70) atrodas liels kalns uz kura aug dažādas šķirnes vīnogas, kuras tiek izmantotas vīna gatavošanai. 

Vietējā veikaliņā Sabiles vīns suvenīra pudelē maksāja no Eur 10,00, Sabiles sidrs -ap Eur 8,00, pārdeva arī šokolādes konfektītes ar uzrakstu Sabile - cena Eur 2,80. 

Apmeklējām dārzu, kurš pilns ar lielām lupatu lellēm (ieejas maksa par ziedojumiem). Leļļu saimniece mums pastāstīja, ka lelles regulāri jāatjauno un jāpārģērbj, mainīgo laikapstākļu dēļ. Šīs lelles ļoti patīk bērniem, arī mūsu meitiņa bija sajūsmā un skraidīja no vienas lelles pie otras. 

Apskatījām arī vecāko laukakmens tiltu pār Abavu (vecākais laukakmens tilts Latvijā 1873.g.).

Pēc tam apmeklējām vietējo kafejnīcu Vīna kalns. Sabili parasti pozicionē ar pilsētu ar odziņu un patiešām mums tā tāda likās, jo pat kafejnīcā tika pasniegts šķīvītis uz kura uzzīmēts vīnogu ķekars ( kafejnīcā balta kafija maksāja Eur 1,20, aukstā zupa 1/2 -arī Eur 1,20).

Katru gadu Sabilē tiek svinēti vīna svētki, šogad tie būs 22.-26.jūlijam. Iesaku ikvienam, kam sanāk kopā ar ģimeni tos apmeklēt, izbaudot Sabiles burvību un īpašo auru. 

annijalise annijalise 08. Jul 2015, 08:49

ļoti jauks stāsts🌷