Labdien!
Jau sen gribēju pagatavot rupjmaizes kārtojumu, Lāčplēša diena bija kā reiz piemērota šim gardumam (krāsu ziņā). :)
Receptes noskatīju 2 - viena ir šeit: http://www.piegalda.lv/receptes/latviskais-rupjmaizes-kartojums/, bet otra atrodama 2012. gada novembra "Ievas Virtuvē".
Sastāvdaļas otrajam kārtojumam:
8 šķēles pilngraudu rupjmaizes ar sēklām;
6 ēdamkarotes cukura
2 ēd. k. sviesta
2 glāzes brūkleņu
500 g jogurta vai skābā krējuma ar zemu tauku saturu
Pagatavošana:
Maizi bez garozassadrupina. Pannā sakarsē sviestu ar 4 ēd. k. cukura, pieber sadrupināto maizi, apmaisot karsē, līdz maize ir apcepusies brūna. Brūklenes ar pārpalikušo cukuru uzkarsē un nedaudz saspaida, tad atdzesē. Četrās platās glāzēs pamīšus kārto cepto rupjmaizi, brūklenes un jogurtu vai krējumu.
No abām receptēm tapa 1 - mana vienkāršotā recepte. Viss, kas man bija vajadzīgs: "Ķelmēnu"maize, brūkleņu ievārījums un bezpiedevu jogurts.
Pagatavošana:
1. Apgrauzdēju maizīti cepeškrāsnī. Kad tā atdzisa, sadrupināju.
2. Saliku sastāvdaļas pa kārtām - kārtiņa ievārījuma, kārtiņa jogurta, kārtiņa rupjmaizes.
Ieliku ledusskapī uz 2 stundiņām. Ja būtu ilgāk, būtu labāk sasūcies. Man prasījās vairāk jogurta, jo ievārījums bija gana salds.
Re, kāds sanāca - centos Latvijas karogu uzlikt.
Lai jauki svētki! :)
Maija
Gardāks tas bija otrajā dienā, kad bija kārtīgi sasūcies. 😀 Tāpēc iesaku taisīt iepriekšējā vakarā. 😀
Paldies! 😀
p.s. superīgi izskatās 😀
paldies! būs uz 18. novembri jāuztaisa 😀
mmmmm tā sagribējās!
Centos! 😀 Nezinu, kā tam ir jāgaršo, bet mums visiem garšoja! 😀
ļoti svinīgs!