Rulete ar brūkleņu ievārījumu un vārīto krēmu

lauvinja
lauvinja 18. marts 2018 19:33
1008

Koša un pavasarīga, priecē acis un vēderus.

Biskvīta mīklai tev vajadzēs:

6 olas

6 ēdamkarotes bez kaudzes cukura

4 ēdamkarotes kviešu miltu

2 ēdamkarotes kartupeļu miltu

vaniļas ekstrakts

Pagatavošana:

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru, puto līdz masa kļūst gandrīz balta. Iemaisa miltus un vaniļas ekstraktu līdz iegūst viendabīgu masu.

Saputo olu baltumus. Tie ir saputoti, ja apgāžot trauku otrādi, tie nekrīt laukā. Ja bail eksperimentēt ar visu trauku, ņem ēdamkaroti ar sapututo olu baltumu un apgāž otrādi, ja nekrīt laukā - gatavs. 

Pie olu dzeletnumu masas pievieno 1/3 daļu saputotos olu baltumus, lēnām iemaisa, tad iecilā pārējos olu baltumus.

Cep cepeškrāsnī, izmantojot cepampapīru, 120 grādos apmēram 8 -10 minūtes, līdz kļļust viegli brūns. Izņem un karstu sarullē. Ja karstu nesarullēs, tad aukstu var gadīties grūti sarullēt, tā var plīst.

Kamēr dziest biskvīts. Gatavojam pildījumu.

Pildījumam vajadzēs:

300 ml brūkleņu ievārījuma vai jebkāda cita skāba ievārījuma, vai skābas svaigas/saldētas ogas ar cukuru

Vārītajam krēmam vajadzēs sekojošas sastāvdaļas:

4 olu dzeltenumi

400 ml piena

3 ēdamkarotes cukura

5 ēdamkarotes kviešu miltu

100 g sviesta

Pagatavošana:

Katliņā uzliek karsēties pienu. Kamēr piens silst līdz (!) vārīšanās temperatūrai, saputo olu dzeltenumus ar cukuru un iejauc miltus. Vārošo pienu lēnām, nepārtraukti maisot, pievieno olu dzeltenumu un miltu masai. Pārlej atpakaļ katliņā un uz lēnas uguns vai ūdens peldē, nepārtraukti maisot (!), karsē līdz masa sabiezē. Iegūto piena-olu biezputru atdzesē. Lai neveidotos plēve virspusē, masa ik pa laikam ir jāsamaisa, vai arī jāpārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tā tieši nosedz virsmu.

Kad masa atdzisusi, tajā ieputo istabas t sviestu pa mazam gabaliņam.

Ruletes pagatavošana:

Biskvīta mīklu lēnām atbrīvo no cepamā papīra, pārklāj ar ievārījumu un nakamajā kārtā liekam vārīto krēmu. Ruleti satin. Pārziež ar krēmu plānā kārtiņā un liek savilkties vismaz uz pāris stundām, vēlams uz nakti.

Dekorēšanai nepieciešams:

Svaigļi augļi - man bija zemenes

Tortentuss - želeja, kas domāta toršu rotāšanai, pārdodas visos lielākajos veikalos, īpaša ar to, ka ātri saželē un viegli lietojama.

Ruleti rotā ar augļiem. Pagatavo tortēm domāto želeju - vienu paciņu izmaisa 240 ml auksta ūdens (ūdens vietā var izmantot sulu), lej katliņā, pieber 2 ēdamkarotes cukura un uzkarsē līdz vārīšanas t. Masa sabiezē līdzīgi biezam ķīselim. Atdzesē apmēram minūtes 20 un klāj pāri augļiem, pēc minūtēm 10 viss ir gatavs!

Lai labi garšo!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies