Kad klāt rudens un atkal jau ir ābolu laiks, tad mūsu mājās regulāri tiek ceptas ābolu plātsmaizes. Arī dodoties pie vīra vecākiem šādu taisu. Garda vakarā pie tējas tases, mūsu mājās tiesa nākamo rītu nesagaida.
Lai pagatavotu būs nepieciešams :
1 gl cukurs
2 olas
2gl milti
1 gl krējums ( apmēram 250 gr)
1 tējkar. dzeramā soda + etiķis, lai dzēstu sodas garšu
dekorēšanai āboli apēram 4 gb un kanēlis un cukurs pēc garšas.
Olas saputo ar cukuru , līdz cukurs izkusis. Tad pievieno krējumu un izmaisa. Pēctam pa vienai glāzei pievieno miltus. Kad viss samaisīts pievieno dzēsto sodu, izmaisa. Sodu var dzēst ja pievieno apmēram 2 tējkarotes etiķi, ja nav etiķis var arī pus tējkaroti citronskābi un nedaudz ūdens. Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē. Ābolus nomizo izņem sēklas un sagriež šķēlītes. Mīklu lej uz ietaukotas plāts un virsū kārto ābolus. Pārkaisa ar kanēli un cukuru. Cep 180 grādos amēram 20-25 minūtes līdz plātsmaize paliek brūna.
Lai arī jums izdodas un garšo.