Rozācija - kas tā ir, un kā to ārstēt?

Rozācija - kas tā ir, un kā to ārstēt?

09. May 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Ko, lai iesāk ar rozāciju?” Vairāk par to, kādēļ tā rodas un kā rozāciju mazināt, jautājam Lindai Kapteinei,Veselības Centra 4 dermatoloģei.  

„Rozācija ir sejas centrālās daļas asinsvadu neiroveģetatīva disfunkcija ar pakāpenisku pāreju no vieglas formas, kas izpaužas kā pārejošs apsārtums, uz otro stadiju, kas savukārt izpaužas kā pastāvīgs apsārtums. Vēl pēc laika veidojas trešā stadija un tai raksturīgi gan apsārtumi, gan izsitumi,” skaidro dermatoloģe.

Linda Kapteine atklāj, ka visbiežākās pacientu sūdzības rozācijas dēļ ir par sejas apsārtumu un karstumu, kas parādās periodiski, dažādu kairinājumu ietekmē (piemēram, straujas temperatūras maiņas, iemalkota vīna un citu iemeslu dēļ).

Ar gadiem veidojas paliekošs apsārtums, ko var papildināt izsitumi.

Lai gan ar rozāciju biežāk slimo sievietes, tā raksturīga arī vīriešiem. Speciāliste atklāj, ka viņu lielākā problēma parasti ir deguna dziedzeru hiperplāzija.

„Palīdzēt savai sejas ādai un ārstēt rozāciju varam, šīm problēmām rūpīgi sekojot līdzi! Tātad, lietojot ārstniecisko kosmētiku un speciālus, dermatologa ieteiktus medikamentus, kas paredzēti iekšķīgai vai ārīgai lietošanai.

Tāpat pret rozāciju palīdz arī sejas ādas lāzerprocedūras, kas īpaši paredzētas šīs problēmas novēršanai,” stāsta Linda Kapteine.

Izvēlies dermokosmētikas Pharmaceris A produktu līniju!  

 20150518142354-56289.jpg

Maigas putas sejas mazgāšanai - PURI - SENSILIUM

Efektīvi nomazgā netīrumus un dekoratīvo kosmētiku. D-pantenols un allantoīns nomierina sakairinātu ādu.

Ļoti maigas un patīkamas lietošanai, pateicoties putu sastāvam. Nomazgā un mitrina nekairinot ādu. 

20150518142302-32648.jpg

Dziļi mitrinošs sejas krēms - VITA - SENSILIUM

Glucam® nodrošina perfektu ādas mitrināšanu, piesaistot ūdeni, mīkstinot ādu un atjaunojot tās elastību. Krēms novērš kairinājumu un mazina apsārtumu. Pateicoties UVA un UVB filtriem sastāvā, ieteicams lietot kā dienas krēmu. Mitrina un bagātina ādu to nekairinot. Krēms satur pārtikas emulgatorus, kas atbilst visstingrākajām kvalitātes prasībām, tadēļ krēms ir īpaši maigs.  

20150518142232-87492.jpg

Multi-lipīds barojošs sejas krēms - LIPO - SENSILIUM

Šis maigais lipīdais krēms baro ādu, padara to elastīgu un nekairinot, atjauno lipīdu slāni. Krēms perfekti mitrina ādu, pateicoties augu vaskam, kas pasargā to no ūdens zuduma.

Āda kļūst maiga un mīksta, pateicoties glicerīnam un nātrija hialuronātam.

Krēma sastāvā esošais D-pantenols novērš kairinājumu, mazina apsārtumu un reģenerē ādu.