Riteņvasara sākusies! Pievienojies!

Riteņvasara sākusies! Pievienojies!

07. Apr 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiciens visiem!

Urā, dabā iestājies pilnīgs pavasaris, ir jau aprīlis. Un tas nozīmē, ka mēs ar jums droši varam uzsākt velosezonu.

Protams, ne visi ir jau atklājuši savu velosezonu, tāpēc aicināju jūsu bērnus uz velosezonas atklāšanu Uzvaras Parkā, kas bija vakar. Dodies arī tu uz oficiālo Riteņvasaras mājaslapu, lai aizpildītu speciālu formu  (http://www.ritenvasara.lv/nolikumi_rezultati), atvieglosi dzīvi sev :)  Bet vēl noteikti izlasi pielikuma failus ar - Nolikums un tehniskie noteikumi.

Tāds izskatījās pieteikums Riteņsezonas sākumam -

20170403061831-30076.jpg

 

Tagad, no 5.aprīļa līdz pat oktobrim, neatkarīgi no tā, vai ārā līst vai spīd saule, velobraucieni notiks katru trešdienu Uzvaras parkā un katru ceturtdienu Bieriņos - 17:30. Jābūt līdz ķiverei un velosipēdam. Bez ķiveres neļaus piedalīties pat tad, ja būsiet ar skrejriteni.

Par visiem noteikumiem izlasīt var www.ritenvasara.lv, bet gribu padalīties arī personīgajā pieredzē par to, ko vislabāk paņemt līdzi, lai nesaslimtu, piedaloties veloizbraukumos. Tas būs manu noteikumu kopsavilkums, un tie būs tādi kā secinājumi, ko esmu divu gadu garumā piefiksējusi, piedaloties Uzvaras Parka velobraucienos.

Pirmais un pats galvenais noteikums - vienmēr jābūt līdz 2-3 komplektiem ar rezerves drēbēm. Mēs visi zinām, ka laiks mums ir ļoti mainīgs, un gadās, ka no rīta ir saule, bet vakarā jau lietus līst. Starp citu, arī karstumā vajag rezerves drēbes. Mašīnā man vienmēr, ar velosezonas sākšanos līdzi vizinās arī rezerves zeķes, apakšveļa bērnam, bikses un krekliņi - gan ar īsām, gan ar garām piedurknēm, tāpat arī lietusjka, gumijas zābaki un 2 lietussargi. Vēsākā laikā ir arī rezerves cepure vai ausu apsējs. Un vēl obligāti priekš sevis un vīra ņemu līdzi arī silto jaciņu vai virsjaku, jo vakaros ir vēsāks, bet dažreiz pat auksti.

20170403062118-52340.jpg

Otrais noteikums - nopirkt bērnam velocimdus. Velocimdi ir parasti divu veidu. Esmu tos iedalījusi pati sev vasaras un rudens-pavasara variantos. Vasaras, tie ir cimdi ar atvērtiem pirkstu galiem. Rudens - pavasara ir kā attēlā esošie. Un te gribu precizēt. Esmu redzējusi ne reizi vien kā bērni ar velosipēdu brauc parastajos pirkstaiņos. Tas, protams, nav slikti, jo rokas atsaldēt arī nevajag, bet, ja ir speciālie cimdiņi, tad jūsu velosportistam būs daudz vieglāk. Rokas uz stūres neslīdēs. Neatkarīgi no tā, kāds ir gadalaiks vai laikapstākļi. Mums ir šādi.

20170403061907-84628.jpg

Trešais, ļoti svarīgais noteikums - vienmēr jābūt līdzi ūdenim vai siltai tējai. Viss atkarīgs no laikapstākļiem pavasarī un rudenī labi noderēs silta, nevis karsta tēja. Ja tā ir vasara, tad ūdens.

Ceturtais un mans mīļākais noteikums - vienmēr jābūt līdzi uzkodām - augļiem, dārzeņiem, veselīgiem cepumiem, sausiņiem, baranciņām, visam kam, galvenais - sportistam jābūt paēdušam. Vienīgais nepārbarojiet bērnu pirms velobrauciena, tomēr 2 vai 4 km jābrauc ar pilnu vēderu, kas būtu ļoti grūti.

20170403062001-55535.jpg

20170403062015-34966.jpg

Vēl viens mini noteikums - ir jābūt līdzi mitrajām salvetēm un plāksteriem - katram gadījumam. Velosportā bez kritieniem neiztikt, un tad jūs būsiet apbruņojušies pilnībā. Arī manā pieredzē ir gadījies redzēt, kā bērns krīt, un ir labi, ja ir tīra mitrā salvete un tīrs ūdens, kas noteikti palīdzēs.

Tad nu par galveno esmu jums pastāstījusi, tagad jāpastāsta par dažiem secinājumiem. Ja gribat, lai jūsu bērns brauktu katru trešdienu vai ceturtdienu, vai vispār daudz brauktu ar velosipēdu, iesaku iegādāties viņam speciālās velobikses vai velošortus. Manuprāt, neaizvietojama sportistam nepieciešama lieta. Un vēl esmu sapratusi, ka neatkarīgi no laikapstākļiem, vislabāk tomēr būtu vilkt velobikses, nevis šortus. Tas būs drošāk, ja nu gadās piedzīvot kritienu, ceļgali tik ļoti necietīs. Un vēl nevelciet bērniem sandales un jebkāda veida čības vai gumijas zābakus. Diemžēl, arī tas var izraisīt traumu rašanos. Tāpēc labākie apavi tomēr būs sporta apavi. Pat lietainā laikā vislabāk braukt ar sporta apaviem kājās, un pēc tam bērnam var uzvilkt gumijas zābakus vai citus sausus apavus. 

20170403062403-40785.jpg

It kā esmu par visu izstāstījusi. Ļoti gribas satikt pazīstamas sejas Uzvaras parkā. Kopā būs jautrāk. Jā, un, starp citu, neģērbiet bērnus pārāk biezās un siltās drēbēs uz velobraucienu. Bērni svīst ļoti sacensību laikā. Un pēc tam sasvīdušās drēbes var pārvilkt, vai arī īsajām drēbēm pa virsu var uzvilkt ko siltāku. Tas palīdzēs nesaaukstēties un būt vienmēr labā noskaņojumā.

20170403062443-83357.jpg

Lai visiem labs noskaņojums!

Marina (marskaja2@inbox.lv)

mamma27 mamma27 07. Apr 2017, 09:18

Tie kas krasta otrā pusē var doties uz Biķerniekiem,jo arī tur norisinâs riteņvasaras braucieni!