Reportāža - Gada izskaņa mūsmājās

Reportāža - Gada izskaņa mūsmājās

03. Jan 2016, 12:49 nosiguldas nosiguldas

Gads strauji  tuvojās noslēgumam. Ziemassvētku diena mūsu mājās ir darbu pilna. Vakarā mēs brauksim pie omītes un četras ģimenes paaudzes ziemassvēkus sagaidīs kopā.

Rīts ir sācies ar mājas darbiem un pīrāgu cepšanu.

 

Mīkla uzrūga neticami ātri un skaisti. Tad nu ķeramies pie cepšanas. Katrīnei šī nodarbe ātri apnika, bet pirmā panna tomēr veiksmīgi nonāca cepeškrāsnī.

 

Kad nu dāvanas nemanot noslēptas mašīnas bagažniekā un mašīnas salons smaržo pēc tikko ceptiem gardumiem, dodamies ceļā.

Žēl gan, ka mūsu eglīte savu rotu vēl pagaidām nav ieguvusi, jo ar visiem darbiem, tā savu vietu istabā ieņēma, bet rotāsim to tikai vakarā, vai no rīta. Omītes eglīte mūs sagaita rotāta un varam sākt klāt galdu.

  

Kamēr darbojamies pa virtuvi mūsu mazais ziemassvētku rūķītis Gustavs klāj galdu.

 

Pie gardumu sargāšanas ir nolikts opis, jo viens no ziemassvētku ciemiņiem ir suņuks.

 

No vēstures:

Vienos ziemassvētkos, kad mūsmājās dz;ivoja suns reksis uz neilgu brīdi atstājām svētku galdu bez pieskatīšanas, kad ienācām iztab;a, Reksis sēdēja pie galda un garais deguns bija iekārtojies cepeša šķīvī.

Gardās vakariņas beidzās ar dzejolīšiem, jautrību un patīkamiem pārsteigumiem. Katrīne ir nogurusi bet gandarīta par salavecīša sagādātām dāvanām. Gustavs vairs nebija dzirdams, jo saņēma savu pirmo Lego Duplo, kas kļuva par mīļāko salavecīša dāvanu.

 

Ir pienācis vakars un laiks doties pie miera.

Brīvdienas paskrien ātri un mammai jādodas uz darbu. Katrīne negarlaikojas, jo dāvanās ir Lego un grāmata, bet mazais robotiņš ir dejotājs un to jāmāca kustēties. Ši rotaļlieta visvairāk patīk kaķim Barsim.

Svētku noskaņai mūsu eglīte ir ieguvusi savu ikgada rotu. Trūkst tikai baltās niega rotas aiz loga. Kā pērkons no skaidras debess solītais kailsals un 31. Decembris sākas ar rožu un citu augu siltināšanu ar salmiem, skaidām un egļu zariem.

                   

Gadu pavadījām  savā mazajā ģimenītā. Paskatījāmies vietējo salūtu un salūtu pa televīzoru. Un drīz pč divpadsmitiem devāmies gulēt. Bet rīts mums nesa pārsteigumu. Aiz loga visa zeme bija balta. Sniega kārtiņa bija pavisam maza, bet kad uzspīdēja saulīte viss mirdzēja un  laistījās .

 

Drīz jau pienāca vakars un mēs gada pirmo dienu pabeidzām ar pirmā sniega tīrīšamas darbiem. Gads ir sācies ar baltu sniedziņu, saules mirdzumu un jaukām sajūtām.