Remonts - sapņu īstenojums

Remonts - sapņu īstenojums

31. Aug 2015, 10:44 nosiguldas nosiguldas

Pirms iesāku kādus remontdarbus, iepriekš visu sīki un smalki izsapņoju un tad meklēju to, kas nepieciešams.

20150831103119-74096.jpg

Visu mūžu bija sapnis, ka man būs kamīns. Kad iegādājos pirmo dzīvokli, tur bija apaļā krāsns es jau vizuāli redzēju, ka te būs kamīns. Izstaigāju būvniecības veikalus, izvēlējos flīzes kādas gribēšu un tad sāku meklēt meistaru, kas man varētu palīdzēt. Kā parasti vislabākie meistari ir tie, par kuriem slava iet no mutes mutē.  Pēc mēneša nekārtības tiku pie sava sapņu kamīna.

20150831102921-56539.jpg

Bet, pārdodot dzīvokli pie nepatikšanām, jo izrādījās, ka bija nepieciešams, saskaņot celtniecības darbus.

Kad ierados savā jaunajā mājā, kamīnu un krāsni nodevu tā paša meistara rokās un biju tikpat apmierināta ar rezultātu.

20150831103016-20924.jpg

Ko nevaru teikt par pārējiem darbu veicējiem. Tā kā remontus veicām „biezajos „ laikos, tad naudas maksāju lielas , bet rezultāts bija   kāds bija. Pēc pāris gadiem konstatējām, ka elektriķis darbus ir veicis, maigi sakot neprofesionāli, jo tikai laimīgas sakritības dēļ, māja nenodega, kad atvērām griestu lampas, vadu plastmasas daļas bija sakusušas un veidoja lāstekas. Tāpēc ir ļoti rūpīgi jāizvēlas ne tikai materiālus, bet arī pašus darba veicējus.

Izvēloties būvmateriālus, es nemeklēju dārgākos, ja iespēja  braucu pie ražotāja. Flīzes es pirku Brocēnu noliktavās. Tapetes skatos specializētos tapešu veikalos un tāds ir Purvciemā pie t/c Minska. Tur ir laba izvēle, tapetes no Krievijas, Baltkrievijas  par ļoti pieņemamām naudiņām.

20150831103237-18868.jpg

Tā kā man tuvumā ir Sigulda, tad pamatā pasūtu materiālus ar piegādi no Gāles nama, vai Depo.

Atsevišķs stāsts ir par grīdas segumiem. Ļoti gribēju mīkstos grīdas segumus . Guļamistabā nopirku dārgu segumu, ko ļoti nožēloju, jo mīksts gan viņš ir bet ļoti grūti tīrāms, vislabākais tīrīšanas līdzeklis izrādījās, suņu ķemmējamā birste. TAD NU VARIET IEDOMĀTIES, KAS TAS PAR JAUKU DARBIŅU. Vislabākais izrādījās, vislētākais .  

Mēbeles es parasti cenšos pirkt pēc pasūtījuma. Bet, ņemot vērā to, ka mīkstie dīvāni pie mums ir sliktas kvalitātes, iegādājos gultas un labus matračus. Mani pat ļoti apmierina DORMEO izstrādājumi.

20150831103630-56140.jpg

Virtuvi komplektēju pati, bet pirmo iekārtu pirku gatavu komplektu par salīdzinoši lētām naudiņām. Tagad pēc desmit gadiem tā savu laiku ir nokalpojusi un gatavojās maiņai. Man patīk OPTIMA mēbeļu klāsts un tas, ka es pati varu komplektēt to variantu, kas der manai virtuvei.

 Mans ieteikums, pieiet remontdarbiem ļoti praktiski. Izvērtēt katru pirkumi, ne vienmēr dārgākais ir pats labākais. Un galvenais, ja ir iespēja darbus veikt pašiem, labāk izmantot šo iespēju, jo tad arī pielaistās kļūdas būs Jūsu un nebūs nevajadzīgas vilšanās.