Relaksējošas sajūtas sejas un roku masāžas procedūrā Māmiņu Kluba skaistumkopšanas salonā

04. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc bērniņa piedzimšanas jaunās māmiņas ikdiena aizņemta rūpēs par mazulīti. Tādējādi sajūta, ka varētu arī kādu mirkli atlicināt rūpēm par sevi, jaunās māmiņas nereti nepamet.

Šādos brīžos mēs aicinām uz Māmiņu Kluba Vecāku skolu pie topošās dūlas un kosmētiķes Kristīnes, kura veic brīnišķīgas sejas masāžas topošajām un jaunajām māmiņām, lai ikviena māmiņa varētu izbaudīt īstu lutināšanu.

Konsultē Māmiņu Kluba topošā dūla un kosmētiķe Kristīne Bērziņa.

Tā kā sejas masāža ir ļoti relaksējoša procedūra, tad vislabāk, ja ir iespēja tās laikā mazulīša auklēšanu uzticēt kādam sev tuvam cilvēkam, lai mēs varam kaut uz mirkli atpūsties.

“Pēc sejas attīrīšanas tiek veikta masāža ar dabiskām eļļām, tāpēc pirms procedūras kosmētiķe aicina izvēlēties aromātu, balstoties uz to, kāds ir jaunās māmiņas noskaņojums un kāds aromāts konkrētājā brīdī šķiet vispiemērotākais," atklāj kosmētiķe Kristīne Bērziņa. "Turklāt visas eļļas ir dabiskas, kas nozīmē, ka tās nav kaitīgas sejas ādai un arī jaunā māmiņa,kura baro mazulīti ar krūti, var droši izbaudīt šo procedūru. 

Sejas masāža vienmēr sākas ar sejas ādas attīrīšanu, izmantojot kosmētisko pieniņu un toniku. To noteikti atceramies darīt ik vakaru pirms došanās gulēt un pēc tam neaizmirstam arī uzklāt mitrinošu sejas krēmu, lai mūsu sejas ādai būtu iespēja atpūsties. taču arī sejas masāžais ir nozīme, tā spēj aizkavēt grumbiņu veidošanos.

Regulāri, veicot masāžu, muskuļus ir iespējams atslābināt, tādējādi āda tiešām kļūst gludāka, eļļas uzlabo ādas elastību, un uzlabojas sejas ovāls.

"Kad sievietes, kurām jau ir nobriedusi āda, nāk regulāri uz masāžām 2-3 mēnešu laikā reizi nedēļā, viņām ļoti uzlabojas sejas ovāls. Ne tik daudz mēs runājam par pašu grumbu izlīdzināšanos, bet sejas ovāls, ar šīm kustībām, paceļot ādiņu uz augšu, uzlabojot elastību ar eļļām, šīs kontūras patiesi uzlabojas, āda ap acīm kļūst elastīgāka, paceļas plakstiņi," par priekšrocībām sejas masāžām zina stāstīt kosmētiķe.

Mūsu sejas ādas stāvoklis ir tas, kurš vislabāk spēj atklāt to, kā mēs jūtamies – nogurums, stress – viss kļūst redzams.

Sejas masāžas laikā māmiņām ir iespēja izbaudīt patīkamas rudzupuķu ziedūdens acu kompreses, jo āda ap acīm ir ļoti maiga un tā ir pirmā, kas signalizē par to, ka atkal ir piedzīvota negulēta nakts.

Pēc tam, kad sejas āda ir labi izmasēta, tiek uzklāta kolagēnu saturoša sejas maska. Kolagēns ir proteīns jeb olbaltumviela, kas atbild par mūsu jaunību, taču pēc 25 gadu vecuma ķermenis to vairs tik aktīvi neražo. Tāpēc šī maska ir labs veids, kā aizkavēt sejas ādas novecošanos. Tāpat der atcerēties, ka sejas āda vienmēr pirms maskas uzklāšanas ir jāizmasē, lai tā iekļūtu dziļākos slāņos un pilnvērtīgi varētu veikt savus uzdevumus.

Kristīne Bērziņa uzskata,ka sejas ādu ar masku vajadzētu palutināt katru nedēļu: "Maskas iedarbība ir spēcīgāka nekā krēmiem, tāpēc maskas ieteicams lietot riezi, varbūt 2 reizes nedēļā."

Kamēr sejas maska veic savus brīnumu darbus, māmiņai ir iespēja arī izbaudīt roku masāžu. Tā kā pirkstos atrodas visi nervu gali, tad roku masāža ir tā, kas palīdz atslābināties un piedzīvot patīkamu atpūtu. Pēc roku masāžas laiks noņemt sejas masku, to kosmētiķe dara ar karstajiem dvielīšiem.

"Karstie dvielīši tiek mērcēti apelsīnu ēteriskās eļļas ūdentiņā, šī ir visneitrālākā ēteriskā eļļa, kura tiek izmantota gan grūtniecības, gan barojošām māmiņām, jo piemīt laba garastāvokļa uzlabošanas efekts. Visas citrusu ētersikās eļļas uzlabos garastāvokli," atklāj Kristīne Bērziņa. 

Un sejas masāžu noslēdzam ar sejas krēma uzklāšanu. Viss šis skaistais notikums aizņem 50 minūtes, kuras iespējams mēs varam atrast savā laika plānotājā. Tāpat uz šīm skaistumkopšanas procedūrām mēs varam doties arī gaidību laikā, jo tieši grūtniecības, kā arī pēcdzemdību periodā mūsu sejas āda var reaģēt uz notiekošo mūsu ķermenī.

Māmiņu Klubs

20131007124918-38228.jpg

Sejas un roku masāža topošajām un jaunajām māmiņām

Masāža ir viens no veidiem, kā atgriezt harmoniju dvēselei un miesai

Masāžas tiek veiktas ar persiku kauliņu eļļu,  vīnogu kauliņu eļļu, kokosa eļļu, kakao sviestu. Eļļas padara ādu elastīgu un vienlaicīgi to arī bagātīgi mitrina un baro.

  • Āda tiek atbrīvota no atmirušajām šūnām, neskarot dzīvās šūnas
  • Sejas ādā uzlabojas asinsrite
  • Sejas āda saņem vairāk skābekļa un vieglāk tiek izvadītas šlakvielas
  • Āda kļūst maiga un tvirta
  • Atjaunojas veselīga ādas krāsa, tā iegūst mirdzumu

Māmiņu Klubā sejas masāžu veiks Kristīne Bērziņa- dūla un manikīre!

20130913154043-86870.jpg

Eksperts

Kristīne Bērziņa

manikīra un pedikīra meistare, kosmētiķe, dūla
Kristīne Bērziņa Vecāku skolā