Receptes ziemas kārumiem

Receptes ziemas kārumiem

01. Oct 2017, 11:28 Single_mom Single_mom

 

   Šeit apkopošu nelielu daļiņu no visām vislieliskākajām receptēm, vasaras un rudens kārumu sagatavošanai, priekš ziemas. Receptes ir gadu gadiem izmantotas, pārbaudītas un papildinātas tā, lai kārumi sanāktu perfekti. 

   Marinēti gurķīši (tiem, kas mīl nepārāk etiķainus). Garšo arī bērniem :)

20171001111348-41619.jpg

  •  Iemērc gurķus ūdenī, uz aptuveni 5 stundām, aukstā ūdenī. 
  • Tikmēr sagatavo burkas, kur pēcāk likt visu iekšā un garšaugus (ķiploks, upeņulapa, graudu pipari, mārutku lapas, dilles )
  • Garšaugus saliek burkās
  • Kad gurķi ir izmērcēti, viņus kārtīgi nomazgā, apgriež nedaudz galus un sapilda burkās.
  • Uzvāra ūdeni un verdošu ielej katrā burkā līdz pašai augšai, un uzliek vāciņu, taču neaizvākojot. Pēc 10 minūtēm, no burkām, ūdens jāsale atpakaļ katlā.
  • Nolietajam ūdenim, pievieno, uz vienu litru ūdens - 2 ēdamkarotes sāls, 1,5 ēdamkarotes cukurs un 8 ēdamkarotes etiķa.
  • Kad ūdens pavārijies 3 minūtes, marinādi uzlej gurķiem burkās, ātri aizvāko un paliek zem biezas,vatētas segas, lai lēnām atdziest20171001111125-68245.jpg.

  Beciņu salāti 

  • Kilograms sēņu (sviesta bekas, baravikas, bērzu bekas un apšu bekas), 600 grami burkāni sarīvēti uz rupās rīves, 1 kg tomāti, sagriezti gabaliņos, 300 grami sīpoli, smalki sagriezti, 2 ēdamkarotes eļlas, sāls un cukurs pēc garšas.
  • Visus sagatavotos dārzeņus saliek katlā, pielej 200 gramus ūdeni, un liek sautēties un pa to laiku sagriež nomazgātas sēnes gabaliņos.
  • Kad dārzeņi 30 min sautējušies, pieliek sēnes un pasautē vēl 20 minūtes, pieliek sāli un cukuru pēc garšus un zaļumus pēc vēlēšanās.
  • Verdošu saturu pilda burkās un aizvāko.
  • Aptuveni 1 stundu, var paturēt zem vatētās segas20171001112158-20424.jpg

.   Āboli savā sulā

Šādus ābolus ziemā var izmantot saldēdienos, pīrāgos, vai vienkārši ar putukrējumu.

  • 5 kg ābolu (vislabāk "antonofka"), 800 grami cukura
  • Ābolus nomizo, izgriež serdi, sagriež palielos kubiņos, un kārlā saber kārtām ar cukuru.
  • Uliek vāku, un atstāj vēsā vietā uz 24 stundām, lai viss sasulojas.
  • Kad pagājušas 24 stundas, tad ābolus sapilda burkās, diezgan blīvi, virsū uzlej šķidrumu, kas saveidojies no āboliem un cukura.
  • Puslitru burku sterilizē 7 minūtes un uzreiz aizvāko.

 

 

lauvinja lauvinja 02. Oct 2017, 09:37

Iemēģināju beciņu salātus,vēl gan par agru, lai pateiktu vai garšos ziemā, bet paldies par recepti!