Sveiki visapkārt! Te atkal es, un atkal - izmantosim ābolus, no kuriem taps īsts franču ābolu pīrāgs, kas būs patiešām viegls un skaists!
Ābolu pīrāks ir visiem zināma, pazīstama un mīļa lietiņa, jāsaka - ne velti!
Šis pīrāgs iekaroja mani ar savu oriģinālo izpildījumu. Un rezultāts pārsniedza visas manas cerības. Tagad šis pīrāgs ir biežs viesis mūsu galdā. Pati pagatavošana neaizņem daudz laika, nopirku gatavu mīklu un lieta darīta.
Bet pats process - patiešām patīkams! Man patīk griezt ābolus! Un, kad viņi smaržo pēc kanēļa un vaniļas.. mmmm!
Pats galvenais, āboli, kas tiks likti pa virsu, jāsagriež ļooooti plāni.
Ābolu pīrāgs sanāk ļoti gards un neiedomājami aromātisks, pateicoties kanēlim, kas pastiprina dievīgo ābolu smaržu!
Un tātad, pīrāga gatavošanai vajadzēs:
1 iepakojumu kārtainās mīklas
1-2 ābolus virsiņai - ļoti plāni jāsagriež
aprikožu ievārījums/medus - 2 lielās karotes
pildījumam jeb biezenim:
3 vidēja izmēra āboli
kanēlis, vaniļa, piparmētra
cukurs, pēc garšas (liku 3 ēdamkarotes)
Ābolu biezenis
Āboli jānomizo, jāsagriež kubiņos. Viss jāsaliek katliņā un jāvāra uz mazas uguns, jāmaisa ar karoti, kamēr āboli vēl nav pārvērtušies putriņā, un daļa no tiem paliek kā veseli gabaliņi, kas izvārījušies mīksti.
Pīrāgs
Mīkla jāizrullē, un, lai tā lieku reizi neuzpūstos, tā jāsadursta ar dakšiņu.
Ņemam ābolu biezeni un ieziešam ar to mīklu.
Pa virsu saliekam plāni sagrieztas ābolu šķēlītes. Pīrāga malas ieziežam ar olu vai pienu, un liekam visu cepties sakarsētā krāsnī - 200grādos 20 minūtes.
Gatavs, vēl silts pīrāgs jāiesmērē ar ko spīdīgu. Oriģināla receptē tam izmanto siltu aprikožu ievārījumu. Bet var ieziest arī ar siltu medu.
Visiem labu apetīti, un gardu pīrāgu pie siltas tējas!
Mili