Sastāvdaļas mīklai:
1 ola
1/2 tēj.k sāls
1/2 tēj.k cukurs
1 ēd.k skābais krējums
2 ēd.k eļļa
1/2 glāze ūdens (125ml)
milti tik,lai mīkla ir elastīga,bet nelīp pie rokām un ir viegli mīcāma
mīklai var pievienot visdažādākās garšvielas,ja vēlas
Pagatavošana:
Bļodā sajaucam olu,sāli,cukuru,krējumu,eļļu.Izmaisam,pievienojam ūdeni.
Beram klāt miltus.Sākumā 1 glāzi (250ml),bet pēc tam pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.
Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.
Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.
Kamēr mīkla atpūšās,gatavojam pildījumu.
Sastāvdaļas pildījumam:
svaigas ( saldētas) skābenes 200g
100g fetaki siers
100g biezpiens
Gatavojam pildījumu:
Skābenes sasmalcinam.Pievienojam biezpienu un sieru.Visu samaisam.
Mīklu izrullējam plānu.Lai mīkla nelīp pie galda virsmas viegli to apberam ar miltiem.Ar glāzi iespiežam uz mīklas aplīšus,nespiežam līdz galam,tk lai redzamas robežas.Liekam vidū katram aplītim pildījumu.
Pāri liekam mīklas plāksni un skaisti piespiežam apkārt pildījumam,lai starpā nepaliek gaiss.
Tad ņemam to pašu glāzi un izspiežam aplīšus ar pildījumu centrā.
Liekam uz sausa dvieļa. Šādus varam sasaldēt un vārīt pa porcijām, kad nepieciešams.
Vāram ravioli vārošā ūdenī ap 2 minūtēm no uzpeldēšanas brīža.Liekam bļodā,kur nedaudz ielieta olīveļļa,lai atdziestot tie nelīp kopā.
Pasniedzam tikko vārītus vai arī pēc tam sildītus. Jo šie arī sildīti ir tik pat gardi kā tikko gatavoti.
Mmm, kas par gardumu. Biezpiens un skābenes- super.