Rauboņu parka ZOO (Lietuvā)

Rauboņu parka ZOO (Lietuvā)

07. Aug 2020, 20:51 Klintasmamma Klintasmamma

Iedvesmojoties no Runner ieraksta par Rauboņu parku  https://maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/raubonu-dinozauru-parks-297497/ , arī mēs gribējām visu izbaudīt un redzēt klātienē, jo piekrītu Runner, ka attālums no Rīgas ir neliels, tāpēc šis galamērķis ideāli der vienas dienas piedzīvojumam. Īstenībā tieši čaklās MK Vasaras gides itin bieži ir mūsu brīvdienas padarījušas krāsainākas, rakstot par dažādiem tūrisma objektiem. Daudziem vēl meitas ir par mazu un vienmēr jāpatur prātā, ka ar ratiem izbaudīt 100% no piedāvātā nevar, taču ar lielu prieku izpētu visu, apskatos, ielieku google kartēs zvaigznīti, zinot, ka arī mēs tur noteikti vēlāk aizbrauksim. Paldies visām meitenēm!

Pavadot ceļā nedaudz vairāk kā stundu un ierodoties nedaudz pēc 11:00 (sestdienā), secinājām, ka Rauboņu parkā ir ļoti daudz apmeklētāju. Automašīnu stāvvieta bija pilna abās ielas pusēs, tāpēc nolēmām nedaudz "atlikt" dinozaurus un devāmies uz citiem objektiem.  Atgriezāmies pēc 15:00, kad mašīnu skaits bija daudz mazāks, taču cerējām, ka paspēsim apskatīties gan Zoo, gan dinozaurus. 

Patīkami, ka visu ir viegli atrast, pateicoties norādēm un arī cilvēku plūsmai. Stāvvietas vietu ir daudz, par tām nav papildus jāmaksā. Kases var atrast viegli, taču jārēķinās, ka tās būs nedaudz "dziļāk" teritorijā, ne uzreiz pie vārtiem. Pirms kasēm ir suvenīru pārdevēji, kā arī siena ar fotogrāfijām, kur tie, kas tajās pamanījušies tikt iemūžināti, var izvēlēties savu bildi un to iegādāties par dažiem EUR. 

Atrašanās vieta, cenas, informācija pieejamas parka mājas lapā https://rauboniuparkas.lt/lv Biļešu cenas ir atkarīgas gan no apmeklētāja vecuma, gan darbadienām/brīvdienām, kā arī vēlamās atrakcijas. Tā kā mājas lapā šī informācija ir pieejama arī latviešu valodā, tad katrs visu var rūpīgi izpētīt.

Mēs bijām ar diviem maziem bērniem (1+, 4+), tāpēc Tarzāna taku neizvēlējāmies. Minimālais vecums ir 5+ (biļete 5 EUR). Tā kā taka šķērso teritoriju, kur atrodas Zoo, to varējām no lejas izpētīt. Man kā cilvēkam, kas ne reizi pa tādām takām nav staigājis (ļoti baidos no augstuma), šķita, ka tur patiktu ne tikai 5-6 gadus veciem bērniem, bet arī padsmitniekiem. Takas ir augstāk nekā ierasts (salīdzinoši ar AB parkā esošajām), ar dažādām grūtības pakāpēm. 

Biļetes brīvdienā 2 pieaugušajam + 2 bērniem (1+, 4+) uz atrakcijām un zoo kopā izmaksāja 2x8+6.5+0(bērniem līdz 3 gadiem ir par velti) = 22.5 EUR

Biļetes dinozauriem un 9D kino identiskam sastāvam bija; 2x6.5+5+0 = 18 EUR

2 iepakojumi ar ēdienu dzīvniekiem = 2x1 = 2 EUR.

Tā kā plāns bija tāds, ka vecākā meita gribēs redzēt gan dinozaurus, gan dzīvniekus, uzreiz pirkām biļetes uz abām vietām, taču tad, ja atbraucat pēcpusdienā tāpat kā mēs, varbūt labāk pirkt biļetes atsevišķi, jo nevar zināt, vai visu paspēsiet izbaudīt. Mums 4,5h  pietika tikai zoo daļai. 

Darba laiks: 10:00-20:00 katru dienu

Papildus iespējas: ir gan kafejnīca, gan kioski ar našķiem un suvenīriem. 

Atgriežoties pie stāsta par mūsu piedzīvojumu, tad, tikko ienākot zoo teritorijā abu meitu uzmanību uzreiz piesaistīja ūdens matracis (uz tāda vecākā meita vairākas reizes skraidīja AB parkā, tāpēc par viņas interesi nebiju pārsteigta, bet mazākā 1gadniece gan to baudīja pirmo reizi un patiesi izbaudīja (redzējām arī dažus mēnešus vecus bērniņus, kas priecājās par gulēšanu uz matrača un lēnu šūpošanos, vēl nemākot velties vai rāpot). Uz matrača daudzi kāpj gan basām kājiņām, gan zeķītēs. Tām mammām, kas izvēlas laist bērnu zeķītēs, iesaku atcerēties tās paņemt līdzi, jo neesmu pārliecināta, ka tās ir iespējams iegādāties suvenīru kioskā vai kasē.

Pēc matrača devāmies uz piepūšamajām atrakcijām, kas ir vairākas, un der gan lielākiem, gan pavisam maziem bērniem. Pretī atrakcijām pieejami vairāki soli ar galdiem, kur vecāki var apsēsties un vērot savus bērnus. 

Ir arī autodroms, kur jautri pavadīt laiku. Biļetes maksā tās ir iekļautas, tāpēc katrs gribētājs rindas kārtībā var to izmēģināt. 

Tālāk devāmies vērot dzīvniekus, jūsmojot ne tikai par pavisam tuvu redzamo lauvu, lāci un dažādiem grauzējiem, bet arī dodoties uz teritoriju pie stirnām. Tās labprāt nāca klāt apmeklētājiem, ļaujot sevi paglāstīt. Lai arī vecākā meitiņa izskatījās sabijusies, manis iedrošināta arī viņa devās pie stirnas, kas labprāt ēda no viņas mazās plaukstiņas. Dodoties prom, meitiņa viņu maigi apķēra ap kaklu un es jutos ļoti laimīga par šo mirkli. Tas nav iemūžināts fotogrāfijā, bet man šķita, ka mazākā kustība šajā mirklī to sabojātu. Pēc tam devāmies pie eksotiskajiem putniem, kur graciozi pastaigājās pāvs un ļoti daudzi putni, kuru nosaukumus es nemaz nezinu. Gribējām barot, bet putniņi vairījās nākt klāt, jo pēkšņi kāds mazs puika, atstāts bez vecāku uzraudzības, tos trenkāja apkārt. Pretī ir arī jauka jūrascūciņu māja, kur tās maigi paglāstīt vai samīļot. 

 

Ir arī labierīcības, vairākas mazās mājas, ko mēs ģimenē saucam par "rūķīšu mājiņām", kur bērni labprāt spēlē paslēpes, bija arī šūpuļtīkli un vairāki karuseļi. Lai arī norādītais vecums dažiem no tiem ir 6+, 10+, darbinieki ļāva doties arī ar mazākiem bērniem, ja tos pavada vecāki. Tā nu mēs ar meitu abas izbaudījām bērnību un atzīšos, ka pirmo reizi biju uz tik daudziem karuseļiem:)

Bija arī mazais vilcieniņš, kur klēpī var ņemt arī mazākos Zoo apmeklētājus, izbaudot jautru braucienu. 

Pēc tam devāmies pie trušiem, kuri brīvi skraida pa pļavu, ļaujot sevi gan barot, gan noglāsīt, pie kaziņām, aitām, pavērojām ķengurus, ponijus un devāmies atkal uz ūdens matračiem, lai sāktu otru apli. 

Bija lieliska diena, kuru noteikti jāatkārto!

 

Runner Runner 08. Aug 2020, 21:37

Liels prieks, ka noderēja un patika. Mēs arī noteikti atkārtosim braucienu uz šo parku 😀