Rasas noslēpums rudens vēsmās.

Rasas noslēpums rudens vēsmās.

13. Oct 2013, 22:10 saulux10 saulux10

Nu re,gardo saldumīļu nedēļa ir klāt u nu jau varētu teikt ka paskrējusi.Mūsu mājās šonedēļ tapa vairāki saldie ēdieni,bet padalīšos pagaidām ar šo.

Mums būs nepieciešams:

*5 āboli

*želantīns-1 paciņa

*ķirbis-200g

*dzērvenes 100ml

*cukurs

*Rasas klasiskais krēmsiers-1 paciņa

*pūdercukurs-1 ēdamkarote

*dzērvenes dekoram.

Pagatavošana:

Vispirms ābolus nomazgā un nomizo-pati to nedarīju,bet ēdot sapratām,ka to labāk izdarīt,jo mazajiem puncīšiem miza var ne tik labi pārstrādāties.Ābolus necep,bet nākamajā reizē pamēģināsim uz dažām minūtēm ielikt cepeškrāsnī.

20131013214851-94941.jpg

20131013214940-75032.jpg

kamēr to darām,liekam katliņos vārīties ķirbjus un dzērvenes,to apakšā pielejot nedaudz ūdeni.Kad ķirbji jau gandrīz mīksti un dzērvenes pavārījušās,tiem pielikeam pa 1 ēdamkarotei cukura un vēl nedaudz pavāram.

20131013215240-69949.jpg

20131013215304-62748.jpg

20131013215341-82455.jpg

20131013215420-24547.jpg

Tālāk jau visu sadlenderējam viendabīgā masā,pēc tam pieliekam Rasas klasisko krēmsieru un vēlreiz kārtīgi sablenderējam.

20131013215653-64898.jpg

20131013215720-21826.jpg

20131013215743-27265.jpg

Pirms pievienojam krēmsieru no katras sagatavotās masas atlejam pa 4 ēdamkarotēm šķīvja dekorēšanai,kas lieliski garšos izmantojot kā mērcīti.

20131013215813-32334.jpg

20131013215844-49286.jpg

20131013215914-87920.jpg

Tālāk uzbriedinām paciņu želantīnu,uzsildām un iemaisām sagatavotajās masās,tālāk jau pildām ābolu pusītēs un liekam leduskapī,lai sastingst.

20131013220131-70304.jpg

20131013220207-26722.jpg

No atliktajām mērcītēm rotājam šķīvjus,uz tiem liekam sagrieztas ābola šķēlītes un rotājam ar pūdercukuru un dzērvenītēm.

20131013220638-68469.jpg

20131013220704-36954.jpg

20131013220731-89497.jpg

20131013220801-88106.jpg

20131013220828-73756.jpg

20131013220859-12870.jpg

Lūk pavisam vienkārši,garšīgi,rudenīgi un neaizmirstami svaigi,

Lai Labi Garšo,

Baiba.