Mmmm,man vēljoprojām siekalas saskrien mutē,kad pārskatu bildes,jo iznākums bija super gards.Doma pagatavot ko šādu ienāca prātā negaidīti.Lūkoju,kas ir mājās un saliekot visu kopā tikām pie gardām pustdienām.
Lai pagatavotu sacepumu,ko pasniegt pustdienās,mums būs nepieciešams:
*kartupeļi-3 gb
*burkāni-3 gb
*ķirbis-200g
*Rasas krēmsiers ar zaļumiem
*Cūkgaļas bekoniņš
*1 ola
*skābs krējums 3 ēdamkarotes
*sīpoli-3 gb
*eļļa
*dzērvenīte rotāšanai
*Rasas klasiskais krēmsiers.
Pagatavošana:
visus dārzeņus apstrādājam un sagriežam šķēlēs,bet ķirbi sarīvējam smalkās skaidiņās-rīvējam uz dārzeū rīves.
Kartupeļus kārtojam karstumizturīgā traukā,kas nedaudz iesmērēts ar eļļu.
Pa virsu kārtojam burkānu šķēlītes.
Burkāniņiem pa virsu liekam gaļas plāksnītes.
Nākošajā kārtā liekam sīpolu šķēlītes.
Šīs kārtas virspusē uzkaisam sālīti.
krēmsieru sajaucam ar skābo krējumu,pievienojam olu,ķirbi un visu kārtīgi sajaucam.
Sagatavoto masu kārtojam uz sakārtotajām kārtām.
No atstātajām produktu šķēlītēm satinam puķītes un saspraužam ar kociņiem,lai netinas vaļā,pēc tam liekam cepties uz 180 grādiem 40 minūtes,līdz sacepums ir gatavs.
sacepuma maliņā ievietojam dažus ķirbja un burkāna šķēlītes,kuras pievienosim mērcītei.
Lai pagatavotu šo mērcīti:Sablenderējam 3 ēdamkarotes skābu krējumu,pievienojam tam saceptos ķirbīšus un burkāniņus,klasisko krēmsieru-2 ēdamkarotes un garšvieliņas-visu blendējam līdz iegūstam viendabīhu masu.
sacepumu kārtojam uz šķīvja,to maliņā kārtojam sagatvoto mērcīti,uz tās liekam sagatavotās puķītes,no kurām izņemam kociņus un rotājam ar kādu zaļumu vai veselīgu odziņu.
Nu pustdienas ir gatavas un varam sēsties pie galda,
Labu apetīti vēlot,
Baiba.