SASTĀVDAĻAS
3 kārbiņas RASA klasiskā krēmsiera;
350 ml RASA jogurta ar mellenēm;
cukurs pēc garšas
1 paciņa "Selga" cepumu;
100 g sviesta;
½ glāzes melleņu ievārījuma;
15 g želatīna
svaigas mellenes krēmam, rotāšanai un ogu mērcei
(~ 300 g);
tortes veidne
20 cm diametrā ar noņemamām malām.
PAGATAVOŠANA
Cepumus saberž drupačās un sajauc kopā ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina pa tortes veidnes pamatni.
Krēmsieru istabas temperatūrā sakuļ kopā ar jogurtu. Gatavajā krēmā viegli iecilā ievārījumu. Pēc garšas pievieno cukuru. Želatīnu uzbriedina un izkausē ūdens peldē. Tad iemaisa krēma masā.
Krēmu lej uz sagatavotās cepumu masas pamatnes un liek ledusskapī uz 2 stundām sastingt. Gatavai tortei noņem veidnes malas un pasniedz rotātu ar svaigām ogām un ogu mērci. Ogu mērci gatavo, katliņā savārot ~ 200 g ogu ar ½ glāzi ūdens un 2 ēdamkarotēm cukura.
Šādas kūkas mūsmājās lielā cieņā.👍