№37 Rasa: Esmu spridzeklītis!

№37 Rasa: Esmu spridzeklītis!

19. Jan 2014, 19:57 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

 

1.      Vārds, vecums.
Rasa, 22 gadi

20140119195117-76854.jpg

2.      Kā tu domā, kāpēc, ja tici Bībelei, Dievs radīja vīrieti pirmo?
Jā – mana pārliecība – DIEVS IR! Tātad arī radīšanas stāstu neapšaubu un nekādas Darvina teorijas neizvirzu. Bībelē viss skaidri un gaiši aprakstīts, ka Dievs radīja cilvēku pēc sava tēla un līdzības. Tādēļ jau arī mēs asociējam Dievu kā vīrišķo dzimumu – kā Tēvu. Pēcāk Dievs redzēja, ka cilvēkam vajag palīgu. Visus zvērus uz zemes viņš radīja pa pāriem un radīdams cilvēku redzēja, ka viņš ir viens, tādēļ radīja viņam sievu – draugu, mīļoto un atbalstu. Nejūtos „apbižota”, ka vīrietim dota šī priekšrocība būt pirmajam. Tas drīzāk dod lielāku atbildības sajūtu.

3.      Vai tici tam, ka "to, ko vēlas sievietes, vēlas arī Dievs"?
Jāsaka gan atklāti- Nē. Ticu, ka Dievam ir plāns katra cilvēka, arī manai dzīvei. Protams, man ir dota izvēle, sekot Dieva plānam, vai iet pašai savu ceļu, tādēļ nedomāju, ka tas ko vēlos es, katru reizi sakrīt ar Dieva vēlmēm. Protams lielās lietās jau mums visiem sakrīt vēlmes. Ierasti tās ir tādas kā laimīga un sakārtota ikdiena, bez rūpēm, bez sarežģījumiem. Kā māmiņas, mēs vēlamies, lai šāda dzīve tiktu nodrošināta arī mūsu bērniem. Bet… te jau mūsu un Dieva vēlmes sāk krasi atšķirties. Nedomāju, ka mēs tā īsti arī kādreiz sapratīsim Dieva vēlmes mūsu dzīvei, varbūt tikai tad, kad viņu satiksim…

4.      Turpini, lūdzu, frāzi - "Sievišķība, tas ir..". Parādi, kas no pasaulē, Latvijā atpazīstamiem cilvēkiem tev asociējas ar sievišķību.

Sievišķība, tas ir maigums, rūpes, miers un pašpārliecinātība. Vismaz tas ir tas, ko es vēlētos redzēt sevī, kā sievietē- spēju būt maigai un mīlošai sievai, mammai. Būt mierīgai, nosvērtai un zināt savas vēlmes un iespējas. Bieži vien mēs pietiekoši nenovērtējam savas spējas un akli lūkojoties uz sabiedrība izvirzītajām normām dzenamies pēc „tās sievišķības” ko mūsos grib redzēt citi. Vai tā tam būtu jābūt? Diemžēl jāsaka ka neesmu tāds „sabiedrības krējuma” fans, ka sekotu kādai atpazīstamai personai un lūkojoties uz viņu teiktu, ka es vēlētos līdzināties vai mantot kādu no šīs personas. Protams lasot šo jautājumu prātā gan pavīdēja pāris tēli un ja tā tikai izskata ziņā, tad vienmēr ar cieņu uzlūkoju aktrisi Keitu Vinsletu, īpaši jau viņas nostājas dēļ (neatzīst ķirurģisku iejaukšanos kosmētiskos nolūkos), bet spēj apburt visus ar savu dabīgo sievišķīgo šarmu.

20140119195210-75638.jpg

5.      Turpini, lūdzu, frāzi "Vīrišķība, tas ir..". Parādi, kas no pasaulē, Latvijā atpazīstamiem cilvēkiem tev asociējas ar vīrišķību.

Vīrišķība, tas ir spēks, loģiskums, gādīgums, patvērums – stiprā klints uz kuras balstīties. Zinu ka, esmu atradusi savu ĪSTO UN VIENĪGO un viņā esmu saskatījusi lielāko daļu no iepriekš minētām īpašībām. Grūti teikt par Latvijā vai pasaulē atpazīstamām personībām, jo lielākā daļa ir rakstura iezīmes un par svešiem grūti spriest – piemīt šādas īpašības, vai nē… Ja jau jānosauc kāda vīrišķīga slavenība, tad tas varētu būt Renārs Kaupers. Viņš rada par sevi laba ģimenes cilvēka tēlu – labs tēvs, vīrs. Protams – lielisks mūziķis.

20140119195318-38292.jpg

6.      Kādas jūtas tevī izraisa apziņa, ka šajā pasaulē esi dzimusi kā sieviete?

Grūti atbildēt. Esmu pateicīga, ka mana misija ir būt kā sievai tā mammai, nezinu vai savu sievietes dzīvi tā novērtētu, ja nebūtu manu mīļo kam rūpes, maigumu un mīlestību sniegt.

7.      Vai tevī ir kādreiz iezagusies doma par to, ka gribētu "pabūt vīrieša ādā"?

Atminos, ka bērnībā rotaļājoties bieži vien iejutos nevis sieviešu, bet vīriešu tēlos - „tēta” vai „vīra” lomā. Laikam jau vilināja doma, ka es ģimenē varētu būt noteicēja. Tomēr tagad negribētu gan uzņemties šo lomu. Ir lietas, kuras tikai vīrieši spēj vislabāk risināt. Skatoties uz sava vīra un vecākā dēliņa saikni zinu, ka man tāda nekad ar dēlu nebūs. Viņiem ir savs klikšķis, mums ar dēliņu atkal savs. Nespētu būt tik savākta. Esmu spridzeklītis un emocijas plūst pāri, tomēr cik esmu ievērojusi vīrieši spēj savas emocijas maskēt un noslēpt, tad skaidri redzu ka to es nespēju, liekās tāda kā sevis ieslodzīšana, iegrožošana.

8.      Kā atšķiras sieviešu un vīriešu daba, tavuprāt?

Manuprāt vīriešiem piemīt tāds vispārējs miers un vienkāršība – viņi spēj lietas risināt bez sarežģījumiem un intrigām. Sievietēm savukārt ir nepieciešamas emocijas.

9.      Kam attiecību veidošanā ir galvenā loma - sievietei vai vīrietim?

Protams, ka abiem, jo viena pagale nedeg. Domāju ka attiecības cietīs fiasko, ja tās būs vienpusējas. Protams biežāk nākas dzirdēt, ka sievietes ir tās, kuras kopj attiecības ģimenē, tomēr tas šķiet kaut kā greizi, nepareizi. Domāju ka runājot un stāstot otram savas vēlmes un vīziju, kā Tu redzi šo attiecību attīstību, tad arī otrs redz iespēju kā dot savu artavu attiecību kopšanā.

10.  Būt par īstu sievieti nozīmē būt..

... sievietei! :D Nu nepatīk man tie – „īsts”, „neīsts”. Mēs katra esam radīta ar saviem plusiņiem un mīnusiņiem un to ķeksīšu krāšana pie rakstura īpašībām, prasmēm vai izskata nedod tiesības kādu citu, kurai nav tik daudz „ķeksīšu”, nosaukt par … neīstu. Mēs visas esam unikālas SIEVIETES, katra ar savu odziņu.

11.  Kas sievietēs ir tāds, kas piesaista vīriešu uzmanību?

Kad jautāju vīram, viņš atbildēja ka izskats, pēc tam personība. :D Tomēr vīrs arī smēja, ka ar skaistumu vien pasauli neiekarosi.

Domāju, ka mēs sievietes, esam tās, kas vīriešu ikdienu padara krāsainu.

12.  Kas vīriešos ir tāds, kas piesaista sieviešu uzmanību?

Skatīt atbildi uz 5. jautājumu. :D Jā – vīrišķība. Spēja pārvaldīt, aprūpēt ģimeni. Spēja pasargāt. Vīrieti vienmēr vērtēju pēc viņa darbiem, ne vārdiem – solījumiem vai izskata.

13.  Kāpēc gribi piedalīties projektā "Labākā sieva 2014"?

Atminos to mīļumu un prieku, ko guvu piedaloties pagājušā gada konkursā. Uzdevumus pildot bija iespēja sakārtot attiecibās, izrunāt lietas, ko agrāk pat nebiju iedomājusies vīram pajautāt. Ceru ka šī gada konkursa uzdevumi būs tikpat radoši un ka spēšu tikt visam līdzi – ļoti vēlos atkal uzšķilt siltāku liesmiņu savās un vīra attiecībās, kā arī vērtēt un mainīt sevi, lai kļūtu LABĀKA SIEVA savam vīram.

--

Vēlu visām dalībniecēm šī konkursa ietvaros rast iespēju skatīt sevi no malas, atrast "melnumiņus" un tos notīrīt, lai kļūtu par VISLABĀKAJĀM SIEVĀM saviem mīļajiem. ;)

 

SPIED ŠEIT UN IESŪTI

SAVU PIETEIKUMU->>>

20140110144125-57503.jpg