Lai iepriecinātu savus mīļos šoreiz izmēģināju divus ēdienus ar Rasas krēmsieru pagatavot.
Pamatēdienā Risoto ar garnelēm un Rasu!
Nepieciešamās sastāvdaļas divām parocijām:
200g risoto rīsu, viens laims, nedaudz sviests, olīveļļa, 200-250 g garneles, viens sīpols, 4-5 daiviņas ķiploka, 1/2 litrs buljona,glāze sausā baltvīna, Rasas krēmsiers viens iepakojums un rīvēts parmezāna siers.
Sagriežam ķiploku un sviestā apcep ,lai paliek caurspīdīgi. Tikai nekādā gadījumā brūni. Visu laiku jāmaisa.
Tad liek klāt garneles un cep 2 minūtes. Klāt piespiež pus laima sulu.Tad visu apcem minūti un ņem nost.
Noliek maliņā kamēr tiek gatavoti rīsi.
Sākumā ņem vienu vidēja izmēra sīpolu,sīki sagriež un apcep eļļā. Tad pievieno risoto rīsus un cep 3-4 minūtes līdz rīsi paliek nedaudz caurspīdīgi.
Pēc tam lej klāt vīnu pa drusciņai.Un visu laiku maisa ,kad rīsi vīnu sasūkuši ,lej vēl. Kopumā glāzi-200ml .
Kamēr rīsi gatavojas vīnā, pagatavo buljonu. 1 kubiņu dārzeņu buljona izšķīdina 1/2l karsta ūdens.
Kad vīnu rīsi sasūkuši, lej klāt buljonu pa druskai un maisa,līdz viss bujlons sasūcies rīsos. Tas aizņem aptuveni 15-20 minūtes.
Tad jau galvenais darbs padarīts.
Pēc tam pievienojam ceptās garneles, krēmsieru Rasa un visu kopā samaisam uz lēnas uguns.
Uguni nogriežam un pārkaisam ar rīvētu parmezāna sieru.
Ēdiens gatavs. Tad jau atliek tikai glīti pasniegt. Mūsu mājās šis ir ļoti lielā cieņā. Vīrs bija sajūsmā par atklājumu ,ka Risoto var gatavot arī ar Rasas krēmsieru ,jo garša tika piešķirta īpaši maiga.
Pirmais ēdiens gatavs! Lai labi garšo!
Tālāk gatavojam saldo-Ābolu kūka ar svaigo un gardo krēmsieru!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Mīklai: 100g sviesta, 200g cukura, 1 ola, 250g milti, 1 tējkarote cepamā pulvera un 1 tējkarote kardamona.
Sagriežam sviestu un kādas 20 minūtes paturam istabas temperatūrā. Tad pieber klāt cukuru un samīca viendabīgā masā.
Pēc tam pieliek olu, miltus ,kardamonu un cepamo pilveri.
Visu rūpīgi samīca ,izveltnē un ieklāj formā ar maliņām uz augšu.
Tālāk gatavo pildījumu.
Pildījumam nepieciešams:
iepakojums Rasas krēmsiera, 1 tējakrote kalamansi etiķa (nopērkams vom fass) vai arī 2 ēd.k. citrona sulas, 2 olas.
Vēl vajag 150g cukura, 1 ēd. karote mannā, 1 tēj.k. vaniļas cukura.
Visas sastāvdaļas saliek bļodā un sakuļ 2-3 minūtes.
Tad iegūto masu pārlej pāri mīklai.
Rotāšanai nepieciešami divi palieli ,paskābi āboli.
Saliekam glīti ābolus pa virsu,pārkaisam ar kanēli un liekam cepties 180 gārdos uz 40 minūtēm.
Kad kūka izcepusies ,atstāj to uz dažām minūtēm izslēgtā cepeškrāsnī.Tad ņem ārā un našķojas.
Lai labi garšo!
Kūka sanāca tiešām garda. To nobaudīja ne tikai vīrs un dēls ,bet arī mana draudzene. Visi atzina,ka krēmsiers kūkās piedod ko īpašu un šī noteikti būs mana kūka arī ziemassvētkos,jo kardamons un kanēlis piešķīra to īpašo svētku smaržu un garšu.
Ja būtu iespēja labprāt jūs pacienātu ar šo gardumu!
Rasas produkcija ir garda, svaiga un šķiet arī dabīga.
Arī pirms šī projekta es izmantoju Rasas produktus savā virtuvē. Īpaši iecienīts bija sviests un saldais krējums. Krēmsiers tika izmantots Meduskūkas gatavošanā ,jo viņam bija vienīgajam tā īpašā garša ko meklēju jau sen. Krēmsieri šobrīd kulinārijā ir ļoti pieprasīti ,un arī es cenšos tos izmantot,ne tikai popularitātes dēļ,bet arī tāpēc ka tie ir gardi un galvenais garšo maniem bērniem.
Par to ko gribētu redzēt Rasas produktu klāstā- īsti pat nezinu,jo šķiet daudz kas jau ir. Varbūt vienīgi varētu būt kāds deserts jau gatavs ar krēmsieru un augļiem.