Kad tad vēl,ja ne tagad gatavot kaut ko no rabarberiem un zemenēm. Tad nu arī es eksperimentēju un no zināmām receptēm liku kopā vienu.
Kūka tapa 26cm diametra pannā.
Biskvīts: 5 olas, 5 karotes miltu, 5 karotes cukura.
Atdala atsevišķi baltumu no dzeltenuma.
Saputo olu dzeltenumu ar cukuru, tad pievieno miltus- saputo. Atsevišķi puto baltumu ar šķipsniņu sāls. Kad baltums gatavs to lēnām iecilā dzeltenumā. Lej pannā un cep 180 grādos 20 minūtes.
Kad gatavs ļauj atdzist.
Rabarberu krēms:
200g rabarberu, 50 g baltais cukurs 40g Demerara cukurs no danncuker.
Sagriež smalki rabarberu, apber ar cukuru un vāra kamēr rbarbers paliek mīksts un šķīst laukā. Tad liek atdzist.
30g ūdens 10g želatīns( es izmantoju alojas, bet labs ir arī Santamaria) 150g bezpiedevu jogurts.
Uzbreidina želatīnu 5 minūtes ,tad izkausē ūdens peldē . Atdzesē un lej klāt rabarberiem. Pievieno bezpiedevu jogurtu un samaisa.
60g ūdens un 80g cukura un vāra cukura sīrupu. Vāra aptuveni 10-12 minūtes uz lēnas uguns. .
Tad ņem 2 olu baltumus un ēdamkaroti cukura- sāk kult, pakāpeniski pievieno karstu cukura sīrupu,visu laiku kuļot un pakāpeniski palielina jaudu.
Kuļ aptuveni 6-7 minūtes. Tad sakultos baltumus liek klāt rabarberiem,kas sajaukti ar jogurtu un želatīnu. Visu kopā samaisa.
Paralēli pagatavo arī Zemeņu krēmu:
150g zemenes,30g cukura,15g ūdens,5 g želatīna
Zemenes ar cukuru sablenderē.
Tikmēr uzbriedina želatīnu un izkausē ūdens peldē. Tad želatīnu lej klāt zemenēm,tik jāskatās lai želatīns nav pārāk silts,citādi saraus kunkulī. Iemaisa želatīnu zemenēs.
Tad pagatavo saldo krējumu. paciņa 200g saputo ar pāris karotēm cukura.
Pusi no saputotā krējuma pievieno rabarberiem, otru pusi zemenēm.
Kad krēmi gatavi , biskvītu pārgriež uz pusēm. Sākumā iesmērē rabarberu krēmu, tad liek biskvītu un pa virsu zemeņu krēmu.
Rotā ar zemenēm -svaigām!
Liek ledusskapī uz aptuveni 2 stundām .
Našķojas!