Esmu izmēģinājusies daudz un dažādas kēksu receptes. Bet beigu beigās man tuvas un mīļas ir divas. Viena no tām ir nesen apgūta .Viegla, ātra un garda,ka mēli var norīt. Un šo var pagatavot arī bērni mammām, tēti sievām , sievas,kurām nesanāk parasti kulinārijas šedevri-vīriem.
Tad nu nepieciešamās sastāvdaļas:
195g miltu
150 g cukura
1/2 tējkarote sāls
2 tējkarotes cepamā pulvera
1 ola
120 ml piena
80 ml eļļa ( neitrāla.es izmantoju vīnogu kauliņu)
1 tējkarote vaniļas cukura
Sākam gatavot.
Kādu laiku jau izmantoju šos miltus kūkām ,dikti patīk!
Visas sastāvdaļas saliekam bļodā.
Visu ar karoti samaisam viendabīgā masā. Gatavs! Klāt liekam ,ko sirds vēlas. Man parasti ir mellenes( saldētas vai svaigas), arī šokolādes gabaliņi.Bet tā kā tagad ir rabarberu sezona, izdomāju izmēģināt rabarberu!
Sagriežam 3 palielus kātus rabarbera. Vienu karoti miltus,lai rabarberi nenosēžas lejā ,bet izklīst pa visu kēksiņu.
Liekam klāt mīklai.
Liekam formiņās, cepam 180 grādos 20 minūtes.
:) Gatavs!
Izcepās ļoti labi! Skābumiņš no rabarbera,bet ne uzkrītošs. Svaigi , gardi :)
Man arī patīk Īpašie milti, kad bērniem cepu kūkas
Izskatās gardi, būs jāpamēğina, kamēr rabarberu laiks!