Pusdienas-"Valsis uz mākoņmaliņas"

Pusdienas-"Valsis uz mākoņmaliņas"

06. Oct 2013, 16:53 taschinka taschinka

Sastāvdaļas kroketēm:

500g sadēta heka fileja,kā rezultātā atsaldējot iegūstam ap 300g zivs fileju

2 ēd.k auzu pārslas

1 kārtīga ēd.k Rasa krēmsiers ar jogurtu

svaigas dilles

garšvielas zivs ēdieniem

milti,rīvmaize panēšanai

1 ola

Sastavdaļas puķkāpostu biezenim:

Viens neliels puķkāposts

1 maziņš rācenis

1 neliels sīpols

50ml vīns vai arī buljons,vīnu izmantoju ta īpašā aromāta dēļ,ko tas piešķir gatavam ēdienam

2 kārtīgas ēd.k rasa krēmsiers ar jogurtu

sāls pavisam nedaudz,lai nesabojā dabīgo garšu

Sastāvdaļas brokoļu pesto:

svaigs brokolis ap 100g,ņēmu uz aci

1 ēd.k mandeles

svaigi zaļumi,dilles,pētersīļi,baziliks

1 ķiplokdaiviņa,bet tāda paliela

1 ēd.k citrona sula

3 ēd.k olīveļļa,vai skatamies pēc vajadzīgās konsistences

Gatavojam kroketes:

Zivs fileju atsaldējam,nospiežam lieko ūdeni,samaļam gaļas mašīnā vai sablenderējam.Pievienojam garšvielas,sasmalcinātas dilles.Atsevišķi samaisam auzu pārslas ar jogurta krēmsieru un olas dzeltenumu,tad iemaisam zivs massā.Visu kārtīgi izmaisam.

20131006163307-54215.jpg

 

Veidojam nelielas bumbiņas.

20131006163407-53535.jpg

 

Apviļājam miltos.

20131006163624-34426.jpg

 

Pēc tam sakuļam atlikušo olas baltumu ar šķipsniņu sāli.

Katru zivs bumbiņu iemērcam olā un tad skaisti apviļājam rīvmaizē.

20131006163728-21012.jpg

 

Vāram sakarsetā eļļā kādas 3 minūtes,es vadījos pēc izskata.

20131006163832-51255.jpg

 

Gatavojam puķkāpostu biezeni:

Katliņā liekam sagrieztu sīpolu un rāceni.Apcepam sviestā līdz rācenis viegli mīksts.

20131006163934-41853.jpg

 

Pievienojam puķkāposta ziediņus un pielejam vīnu.

20131006164011-63191.jpg

 

Sautējam uz mazas uguns zem vāka līdz viss izšķīdis.

Sablenderējam kopā ar jogurta krēmsieru.

20131006164105-61950.jpg

 

Izlaižam caur sietiņu,lai iegūtu viendabīgu biezeni.

20131006164137-95759.jpg


Gatavojam pesto:

Brokoli,ķiploku,mandeles,zaļumus,citrona sulu,eļļu sablenderējam.Pievienojam pavisam nedaudz sāli pēc garšas.Skatamies pēc konsistences eļļas daudzumu.

20131006164438-15393.jpg

 

Pasniedzam siltas kroketes,siltu biezeni ar pesto.

Pārkaisam viegli ar pipariņiem.

20131006164425-56146.jpg

 

Izdevās fantastiska kombinācija,ar pasakainu garšas buķeti.

20131006164516-92814.jpg

 

Zivs fileja ietīta kraukšķīgā garoziņā,ritmā pievienojas puķkāposta maigums  un pesto svaigums iegriež deju raitā solī.

20131006164841-60271.jpg


 

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": otrais uzdevums

20130920141638-49845.jpg