Sastāvdaļas kroketēm:
500g sadēta heka fileja,kā rezultātā atsaldējot iegūstam ap 300g zivs fileju
2 ēd.k auzu pārslas
1 kārtīga ēd.k Rasa krēmsiers ar jogurtu
svaigas dilles
garšvielas zivs ēdieniem
milti,rīvmaize panēšanai
1 ola
Sastavdaļas puķkāpostu biezenim:
Viens neliels puķkāposts
1 maziņš rācenis
1 neliels sīpols
50ml vīns vai arī buljons,vīnu izmantoju ta īpašā aromāta dēļ,ko tas piešķir gatavam ēdienam
2 kārtīgas ēd.k rasa krēmsiers ar jogurtu
sāls pavisam nedaudz,lai nesabojā dabīgo garšu
Sastāvdaļas brokoļu pesto:
svaigs brokolis ap 100g,ņēmu uz aci
1 ēd.k mandeles
svaigi zaļumi,dilles,pētersīļi,baziliks
1 ķiplokdaiviņa,bet tāda paliela
1 ēd.k citrona sula
3 ēd.k olīveļļa,vai skatamies pēc vajadzīgās konsistences
Gatavojam kroketes:
Zivs fileju atsaldējam,nospiežam lieko ūdeni,samaļam gaļas mašīnā vai sablenderējam.Pievienojam garšvielas,sasmalcinātas dilles.Atsevišķi samaisam auzu pārslas ar jogurta krēmsieru un olas dzeltenumu,tad iemaisam zivs massā.Visu kārtīgi izmaisam.
Veidojam nelielas bumbiņas.
Apviļājam miltos.
Pēc tam sakuļam atlikušo olas baltumu ar šķipsniņu sāli.
Katru zivs bumbiņu iemērcam olā un tad skaisti apviļājam rīvmaizē.
Vāram sakarsetā eļļā kādas 3 minūtes,es vadījos pēc izskata.
Gatavojam puķkāpostu biezeni:
Katliņā liekam sagrieztu sīpolu un rāceni.Apcepam sviestā līdz rācenis viegli mīksts.
Pievienojam puķkāposta ziediņus un pielejam vīnu.
Sautējam uz mazas uguns zem vāka līdz viss izšķīdis.
Sablenderējam kopā ar jogurta krēmsieru.
Izlaižam caur sietiņu,lai iegūtu viendabīgu biezeni.
Gatavojam pesto:
Brokoli,ķiploku,mandeles,zaļumus,citrona sulu,eļļu sablenderējam.Pievienojam pavisam nedaudz sāli pēc garšas.Skatamies pēc konsistences eļļas daudzumu.
Pasniedzam siltas kroketes,siltu biezeni ar pesto.
Pārkaisam viegli ar pipariņiem.
Izdevās fantastiska kombinācija,ar pasakainu garšas buķeti.
Zivs fileja ietīta kraukšķīgā garoziņā,ritmā pievienojas puķkāposta maigums un pesto svaigums iegriež deju raitā solī.