Sastāvdaļas cepetim marinādē:
cūkas krūtiņa ap 400g
0,5l kefīrs
2 tēj.k sinepes
2 tēj.k sāls
2 lielas ķiplokdaiviņas
garšvielu maisījums gaļas marinādei
pētersīļi
džiugas siers
rīvmaize
medus
Sastāvdaļas zirņu kroketēm:
200g saldēti zirņi
50g džiugas siers
50g biezpiens
1 ēdamkarote milti kama
pipari
olas dzeltenums
rīvmaize,milti,olas baltums panēšanai
eļļa cepšanai
Sastāvdaļas burkānu biezenim:
2 vidēja lieluma burkāni 3og džiugas siers
olas dzeltenums
sāls,pipari pēc garšas
šķipsniņa muskatrieksts
Gatavojam cepeti:
Cepetim iegādājos šādu te,cūkas krūtiņu.
Samaisam kefīru,sinepes,sāli,garšvielas.Lejam traukā,liekam iekšā gaļu.Traukam uzliekam vāku.Marinējam ledusskapī uz nakti,ap 12 stundam.
Gaļu ar nedaudz marinādi liekam cepamtraukā vai arī forlijā.Cepam ap 180 grādiem ap stundu.
Gatavu sagriežam porcijās.
Ņemam vienādās proporcijās rīvētu sieru,pētersīļus un rīvmaizi.Sablenderējam.
Katru gaļas gabaliņu apsmērējam ar medu un apviļājam zaļajā maisījumā.
Apcepam cepeškrānsī ap 200 grādiem 10 minūtes.
Kamēr cepeškrāsnī cepās gaļa,gatavoju kroketes:
Zirņus atsaldējam.
Sablenderējam zirņus un pievienojam rīvētu sieru.
Pievienojam biezpienu,olas dzeltenumu,piparus un kama miltus.Izmaisam.
Veidojam nelielas desiņas.Ko apviļājam kviešu miltos.
Ar dakšiņu sakuļam 2 olas baltumus.(viens dzeltenums gāja zirņu massā,bet otrs ies burkānu biezenī)
Katru zirņu desinu apviļājam olas baltumā,tad kārtīgi rīvmaizē,lai skaisti aplīp.
Uzvāram eļļu,tik,lai zirņu kroketes tajā varētu vārīties.
Sakarsētā ap 180 grādiem liekam kroketes,cepam,pēc vajadzības apgrozot ap 30 sekundēm,vai līdz apbrūnē.
Gatavojam brukānu biezeni:
Burkānus nomizojam,sagriežam planās ripiņās,vāram nelielā ūdens daudzumā līdz mīksti.Nokāšam,sablenderējam,pievienojam rīvētu sieru.
Pievienojam garšvielas un olas dzeltenumu.Liekam uz uguns un maisam karsējot kadas 4 minūtes līdz siers izkusis un dzeltenums iejaucies massā un tā kļuvusi viendabīga.
Siera daudzumam atiecībā pret burkānu biezeni jābūt 1:2.
Šķīvī kārtojam cūkgaļas cepeti,zirnu kroketes un burkānu biezeni.Apkaisam nedaudz ar svaigām dillēm.
Krēmīgs biezenis un pateicoties sieram,tas ir aromātisks,ļoti gards.
Kroketes maigas ,ar kraukškīgu garoziņu.Burvīgi iet kopā ar burkānu biezeni.
Burvīgas krāsas.....
Kefīra marināde gaļai piedod maigumu un medus salikums ar siera,garozinu gaļu padara interesantu.
Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: CETURTAIS uzdevums