Pusdienas-"Siera spēle"

Pusdienas-"Siera spēle"

28. Nov 2013, 18:07 taschinka taschinka

Sastāvdaļas cepetim marinādē:

cūkas krūtiņa ap 400g

0,5l kefīrs

2 tēj.k sinepes

2 tēj.k sāls

2 lielas ķiplokdaiviņas

garšvielu maisījums gaļas marinādei

pētersīļi

džiugas siers

rīvmaize

medus

 

Sastāvdaļas zirņu kroketēm:

200g saldēti zirņi

50g džiugas siers

50g biezpiens

1 ēdamkarote milti kama

pipari

olas dzeltenums

rīvmaize,milti,olas baltums panēšanai

eļļa cepšanai

 

Sastāvdaļas burkānu biezenim:

2 vidēja lieluma burkāni 3og džiugas siers

olas dzeltenums

sāls,pipari pēc garšas

šķipsniņa muskatrieksts

 

 

Gatavojam cepeti:

Cepetim iegādājos šādu te,cūkas krūtiņu.

20131128174229-14003.jpg

 

Samaisam kefīru,sinepes,sāli,garšvielas.Lejam traukā,liekam iekšā gaļu.Traukam uzliekam vāku.Marinējam ledusskapī uz nakti,ap 12 stundam.

20131128174333-82666.jpg

 

Gaļu ar nedaudz marinādi liekam cepamtraukā vai arī forlijā.Cepam ap 180 grādiem ap stundu.

Gatavu sagriežam porcijās.

20131128174434-12313.jpg

 

Ņemam vienādās proporcijās rīvētu sieru,pētersīļus un rīvmaizi.Sablenderējam.

Katru gaļas gabaliņu apsmērējam ar medu un apviļājam zaļajā maisījumā.

Apcepam cepeškrānsī ap 200 grādiem 10 minūtes.

20131128174607-45214.jpg

 

Kamēr cepeškrāsnī cepās gaļa,gatavoju kroketes:

Zirņus atsaldējam.

20131128174647-70026.jpg

 

Sablenderējam zirņus un pievienojam rīvētu sieru.

20131128175542-36944.jpg

20131128174712-83740.jpg

 

Pievienojam biezpienu,olas dzeltenumu,piparus un kama miltus.Izmaisam.

20131128174823-84440.jpg

 

Veidojam nelielas desiņas.Ko apviļājam kviešu miltos.

20131128174848-73684.jpg

 

20131128174859-49628.jpg

 

Ar dakšiņu sakuļam 2 olas baltumus.(viens dzeltenums  gāja zirņu massā,bet otrs ies burkānu biezenī)

Katru zirņu desinu apviļājam olas baltumā,tad kārtīgi rīvmaizē,lai skaisti aplīp.

20131128175027-63094.jpg

 

Uzvāram eļļu,tik,lai zirņu kroketes tajā varētu vārīties.

Sakarsētā ap 180 grādiem liekam kroketes,cepam,pēc vajadzības apgrozot ap 30 sekundēm,vai līdz apbrūnē.

20131128175147-81595.jpg

20131128175200-60927.jpg


Gatavojam brukānu biezeni:

Burkānus nomizojam,sagriežam planās ripiņās,vāram nelielā ūdens daudzumā līdz mīksti.Nokāšam,sablenderējam,pievienojam rīvētu sieru.

Pievienojam garšvielas un olas dzeltenumu.Liekam uz uguns un maisam karsējot kadas 4 minūtes līdz siers izkusis un dzeltenums iejaucies massā un tā kļuvusi viendabīga.

Siera daudzumam atiecībā pret burkānu biezeni jābūt 1:2.

 

20131128175319-52342.jpg

 

Šķīvī kārtojam cūkgaļas cepeti,zirnu kroketes un burkānu biezeni.Apkaisam nedaudz ar svaigām dillēm.

20131128175653-83692.jpg

 

Krēmīgs biezenis un pateicoties sieram,tas ir aromātisks,ļoti gards.

20131128175801-79039.jpg

 

Kroketes maigas ,ar kraukškīgu garoziņu.Burvīgi iet kopā ar burkānu biezeni.

20131128175913-81327.jpg

 

Burvīgas krāsas.....

20131128175958-88368.jpg

 

Kefīra marināde gaļai piedod maigumu un medus salikums ar siera,garozinu gaļu padara interesantu.

20131128180027-83426.jpg

 

 Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: CETURTAIS uzdevums

20131105163152-12842.jpg