Sastāvdaļas:
Cūkgaļas karbonāde,daudzums atkarīgs no ēdājiem.
vienādā daudzumā mandeles un žāvētas aprikozes
svaigais siers,mans iecienītākais ir "Rasa" ar tomātiem un papriku
sāls,pipari,salvija vai citas garšvielas,kas tīk
sarkanā paprika
āboli,jebkādi ap 1kg
sinepes
Pagatavošana:
Gaļu griežam šķēlēs.Katru šķēli ar āmuriņu saklapējam kā priekšs karbonādēm.Viegli apsmērējam ar sinepēm.
Uzberam sāli,piparus vai savas iecienītās garšvielas.Noliekam malā.
Mandeles apgrauzdējam.
Žāvētas aprikozes kopā ar mandelēm liekam gaļas mašīnā-samaļam.
Massai pievienojam piparus,svaigo sieru un sasmalcinātu svaigo papriku.Visu izmaisam.Massai jāsanāk viegli maisāmai,bet biezai.
Uz izklapētās gaļas bagātīgi liekam pildījumu.
Rullējam kopā.Šādi visu sagatavojam.
Lai cepoties neveras vaļā,aptinu ar diegu.
Gaļu liekam pannā,ar nelielu eļļas daudzumu.Pāri kārtojam sagrieztus ābolus bez serdēm.Mizas var atstāt,bet var arī nomizot.
Uzberam salviju un piparus.
Pielejam pavisam nedaudz ūdeni,kādus 50ml līdz āboli atsulojas.
Sautējam zem vāka.
Tā kā bija palikusi puse no paprikas,nolēmu arī to pievienot,jo paprikas aromāts man loti patīk.
Šādi visu sautēju 30 minūtes.
Izņemam gaļu,noņemam diegu.
Uz panna nelielā eļļas daudzumā apbrūnināju jau gatavās ruletītes.
Pasniedzam.Ar ko pasniegt šo burvīgo gaļu,lai paliek katra paša ziņā,es pasniedzu ar mīcītiem kartupeļiem.
Ābolu massa,kas palika pannā,labi noderēs mērces vietā.Izlaižam to caur rupju sietiņu,lai būtu viendabīga un pasniedzam kopā ar gaļu.
Pasakaini garšo kopā....Mandeļu aromāts,viegli saldās aprikozes un skābi,svaigā mērcīte....Krēmsiers neļauj gaļai izžūt,vidū saglabājas maiga,krēmīga garša.
Cepoties ābolos, gaļa kļūst maiga,sulīga.....