Pusdienās: Rīsu kroketes

Pusdienās: Rīsu kroketes

02. Oct 2013, 15:34 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

200g apaļgraudu rīsi

2 olas

ap 30g puscietais siers- es izmantoju Mazdamer.

1/3 tēj.k kurkuma

rīvmaize

0,5l eļļa cepšanai

Pildījumam:

Vārīta vistas fileja 100g

1/2 paciņa "Rasa" krēmsiers ar papriku un tomātiem,2 ēd.k atliekam mērcei

1 burkāns

1 apelsīns

nedaudz svaiga ingvera sakne

pipari

Pasniegšanai brokoļi vai dārzeņi pēc pašu izvēles

 

Gatavojam rīsu kroketes:

Rīsus ieberam katliņā,pielejam ūdeni.Uz aptuveni 200g rīsu aizgāja 0,4 litri ūdens.

Liekam vārīties,pievienojam sāli un kurkumu.

Vāram uz nelielas uguns zem vāka,ja gadījumā rīsi vēl nav gatavi,bet ūdens izvārījies pielejam vēl.

Izvāram rīsus kārtīgi mīkstus.Massai jābūt biezai,lipīgai.

20131002151925-72048.jpg

 

30g rīvētu sieru samaisam ar viegli siltiem rīsiem un iemaisam 1 olu.

Massu kārtīgi izmaisam.

20131002152004-81102.jpg

Pildjums:

Vārītu vistas fileju samaļam,vaui sablenderējam vai vienkārši sasmalcinam.Pievienojam krēmsieru,izmaisam.Viegli iemaisam konservētos zaļos zirnīšus.

Ar slapjām rokām ņemam rīsu massu,aptuveni mandarīna lielumā.Saplacinam,vidū liekam pildjumu.

Salokam visas maliņas,izveidojam bumbiņu.

Veidojot katru nākamo bumbiņu rokām jabūt samitrinatām ar aukstu ūdeni,tad massa nelīp pie rokām un labi turas kopā,viegli izveidot skaistas bumbiņas.

Rīsu bumbiņu iemērcam sakultā olā...

20131002152201-47130.jpg

Pēc tam apviļājam rīvmaizē.

20131002152213-73774.jpg

 

Vāram sakarsētā eļļā,grozot,lai apcepas visas maliņas.

Vāram uz vidējas uguns,lai rīsu bumbiņas nedeg,bet skaisti apbrūninās.Tas varētu aizņemt kādas 3 minūtes,bet es cepu uz aci.

Laiku nezuņēmu,skatījos pēc izskata,kad jau skaisti brūnas,ņēmu ārā.Tā kā rīsu bumbiņas tiek gatavotas jau no gataviem produktiem,tad nav jāuztraucas,ka kaut kas neizcepas.

Par to,ka šis ēdiens tiek vārīts eļļā nemaz tik traki nav,jo izvārot visas kroketes eļļas daudzums gandrīz nebija mainījies.Eļļa uzsūcās tikai un vienīgi ārējā kārtiņā un tā kā ātri tiek apkraukšķinata garoziņa,tad eļļa vairs klāt netiek.

20131002152300-86246.jpg

Nedaudz prasa laiku to visu salipināt,izveidot,bet sarežģīta te nekā nav.

20131002152333-45003.jpg

20131002152345-39549.jpg

 

Gatavojam mērci:

Burkānu,apelsīnu nomizojam ingvera sakni ,sasmalcinam,sablenderējam un liekam vārīties zem vāka uz mazas uguns kādas 15 minūtes.

20131002152504-27808.jpg

 

Beigās izlaižam caur sietiņu,lai ir viendabīga konsistence.Pievienojam krēmsieru,piaprus un uzliekam karsēties līdz siers izkūst.

20131002152607-94469.jpg

 

Sālsūdenī izvāram brokoļus.

Pasniedzam rīsu kroketes ar brokoļiem un siera mērci,vai arī ar ko sirds kāro.

20131002152657-69203.jpg

 

Šīs rīsu kroketes labi iet kopā ar jebkādiem dārzeņiem.Un vieglā,svaigā mērcīte ir kā lielisks papildinājums.

Domāju,ka šādas pusdienas būs interesantas gan bērniem,gan pieaugušajiem.

20131002152752-23414.jpg

 

 

Projekts "Rasa. Tūkstoš recepšu noslēpums": otrais uzdevums

20130920141638-49845.jpg