Sastāvdaļas:
Plaucēti un savvvaļas rīsi
mandeļu skaidiņas
pavisam nedaudz sāls
Baltā paprika 1kg
konservēta kukurūza mazā buņdžiņa
zaļie zirnīši kāda saujiņa
1 liels sīpols
3 kiplokdaiviņas
eļļa cepšanai
1 neliels burkāns
nedaudz sāls
vistas fileja,ņēmu 3 filejas katra ap 300g
konservēti persiki mazā buņdžiņa
svaigais siers fettaki 100g
mandeles 100g
pāris karotītes bezpiedevu jogurts
garšvielas pēc izvēles,bet sāli vistai neizmantoju
Katru vistas fileju starp diviem gabaliem pārtikas plēvēm saklapējam,bet pēc gatavošanas sapratu,ka manā gaumē tomēr samalta gaļas mašīnā nevis klapēta.Tā kā var gan tā gan tā.
Uzberam garšvielas,ņēmu garšaugu maisījumu bez sāls,tas tādēļ,ka siers pietiekami satur sāli.
Apsmērējam ar sieru,kas nedaudz samaisīts ar bezpiedevu jogurtu,lai vieglāk klātos.
Sagriežam persika pusīti šķēlītēs.
Kārtojam vienā maliņā uz filejas.
Visu skaisti sarullējam,lai persiki ir viducī.
Apsmērējam foliju ar eļļu un ietinam tajā vistas ruletīti.
Cepam ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm.
Pa to laiku gatavojam rīsus.
Rīsus un mandeļu skaidiņas beram uz pannas,uzlejam nedaudz eļļu uz palielas uguns apbrūninam mairsot.
Pēc tam pievieojam ūdeni ta,lai rīsi kārtīgi nosegti un sautejam zem vāka uz nelielas uguns.Ja ūdens ātri uzsūcas,bet rīsi vēl pacieti,pielejam vēl nedaudz.
Paralēli rīsiem gatavojam dārzeņus:
Uz pannas eļļā apbrūninam sasmalcinātu sīpolu un kiplokus.
Pievienojam sagrieztu papriku un uz rupjās rīves sarīvētu burkānu.Sautējam uz nelielas uguns zem vaka 10 minūtes.Pievienojam kukurūzu un zirnīšus,sautējm vēl aptuveni 5 minūtes,es pēc garšas.Beigās pievienojam nedaudz sāli.
Lūk,gatavas,izsainotas ruletītes.
Nedaudz padzisušas sagriežam šķēlēs.
Pasniedzam darzeņus ar rīsiem un vistas ruletītēm.
Gatavojot šādās variācijās ēdienam klat neprasās sāls,kas manuprat pat loti labi.
Pildīta vista ar sieru nav sausa,persiks piedot l;oti labu aromātu un garšu.