Vēlos piedāvāt receptes, kas ne vien der lieliem berniem un pieaugušajiem, bet arī nedaudz mazākiem. Vispār jau putras un biezeņi ir ienākuši mūsmājās labu laiku atpakaļ, tagad tik papildinam ar dažādām piedevām un baudam.
Sastāvdaļas:
puķkāposts
piens
muskatrieksts
šķipsniņa sāls
Laša fileja, vai kādas citas zivs gabaliņi
Drupačām:
vienādās proporcijās:
maize, es ņēmu pusi uz pusi maizi un mandeles. Var ņemt jebkuru maizi, var cepumus, var arī auzu pārslas
siers der cietais vai puscietais
pētersīļi, bet var ņemt jebkādus zaļumus
Gatavojam puķkāpostu biezeni:
Liekam katliņā pa ziediņiem sadalītu puķkāpostu, pielejam pavisam nedaudz ūdeni, tik tā,lai nepiecep apakšu. Sautējam uz mazas uguns zem vāka līdz gandrīz mīksti. Pielejam pienu un turpinam sautēt līdz puķkāposts šķīst ārā. Sablenderējam. Pievienojam muskatriekstu un sāli pēc garšas.
Man bija laša fileja, kas sagriezta plānās šķēlītēs. Liekam lasi karstumizturīgā mazā formiņā, ko ieliekam katliņā ar nelielu ūdens daudzumu. Zem vāka tvaicējam līdz lasis gatavs.Tas notiek ātri.
Zaļo, burvīgo dekoru gatavojam ātri un vienkārši.Visu ieliekam dzirnaviņās un samaļam vai sablenderējam.
Šķīvī kārtojam puķkāpostu biezeni,pāri laša šķēlītes. Visam pāri uzdrupinam drupačas, kas ir gan vizuālais akcents, gan garšas bagātināšanai.
Maiga zivtiņa un tik pat maigs biezenis, ko papildina, pasvītro zaļās drupačas.