Pret nagu lūšanu un plaisāšanu

Pret nagu lūšanu un plaisāšanu

01. Jun 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Plaisājoši un bieži sašķēlušies nagi, trausli un ātri lūstoši, nelīdzeni, sausi vai lēni augoši? Kāda ir tavu nagu problēma? Piedāvājam tai risinājumu! 

Ja pastaigā pa parfimērijas veikaliem, nagu stiprinātāju un vitamīnu klāsts ir tik liels, ka ātri vien var apjukt, meklējot, kurš tad īsti ir vispiemērotākais tieši tev un tieši šobrīd. Mēs Māmiņu Klubā ieskatījāmies katra produkta sastāvā, lai saprastu, kādai problēmai tad tas īsti ir piemērotāks. Tev atliek vien izvērtēt, kura ir tava nagu veselības problēma.

Pret nagu plaisāšanu un šķelšanos tev lieliski palīdzēs nagu stiprinātāji, kuru sastāvā ir dimanta pulveris vai arī dimanta kristāla gabaliņi. Tie, nokļuvuši uz nagiem, salīmē plaisājošo nagu virsmu un nešķeļas. Efekts gan nav ārstniecisks. Tas saglabāsies tikai tik ilgi, kamēr uz nagiem ir šis stiprinātājs. Kalcija klātbūtne nagu stiprinātājā gan ir tikai reklāmas triks, jo šī minerālviela nagā nekādi iesūkties nespēj. Kalciju organisms uzņem tikai iekšķīgi, lietojot piena produktus vai speciālos vitamīnu kompleksus.

Lēni augoši nagi kļūst vēl aktuālāka problēma, kad aiz loga temperatūra noslīdz zem pieciem grādiem. Tas ir tādēļ, ka organismā palēlinās arī vielmaiņas procesi un asinsrite. Barības vielas naga saknei ar asinīm tik daudz vairs nepiekļūst, tādēļ ir sajūta, ka nagi vispār savā augšanā apstājušies. Lai cīnītos ar šo problēmu, ir jāpaātrina asinsrite. Tiesa, nevienam nagu stiprinātājam šādas īpašības nevar piemist, jo tas darbojas tikai uz naga plātnes, nevis saknītes. Asinsriti tajās ādas šūnās, kurās veidojas nags, var paātrināt iekšķīgi lietojot magnija preparātus. Tie palīdzēs arī pret vienmēr aukstām rokām un arī pret pārslodzi darbā. Magnijs stiprina arī smadzeņu šūnas un palīdz vieglāk koncentrēties darbam.

Ja naga virsma ir nelīdzena, iespējami divi problēmas risinājumi: veidojot manikīru, izmanto arī naga pulētāju vai nagu stiprinātāju, kura sastāvā ir zīda, neilona vai teflona šķiedras. Pilnībā pietiks, ja nagu pulētāju lietosi reizi nedēļā. Manikīru veic kā ierasts: vispirms noņem nagu laku, ar apelsīna kociņu atbīdi ienadžus (izgriešanas darbus gan uztici savai manikīrei), piešķir saviem nagiem vēlamo formu, bet noslēdzošajā daļā dažas reizes pārtrauc naga virsmu ar pulētāju. Tas izlīdzinās negludenumus. Ja pulētāja vietā izmanto speciālo naga stiprinātāju, zini, ka tieši teflona, zīda vai neilona šķiedrām piemīt spējas aizpildīt nelīdzenās naga rievas.

Bieži lūstoši nagi patiesībā liecina par to, ka tie zaudējuši savu elastību. Ir sausi un iespējams bieži pakļauti triecienam. Tas jo sevisķi raksturīgs tām sievietēm, kuras strādā pie datora un ar nagiem klabina pa klaviatūru. Pret nagu lūšanu palīdzēs nagu stiprinātājs, kura sastāvā ir zīda šķiedras. Bet uzmanīgi ar tiem stiprinātājiem, kuros atradīsi līmi. Sākumā šķitīs, ka nagi tiešām ir stiprāki un mazāk lūst, bet ar laiku atklāsies, ka tie patiesībā kļuvuši vēl trauslāki. Iemesls ir tas, ka līme ļoti sausina nagus. Ja lūstoši nagi tiešām ir izteikta problēma, ieteicams iekšķīgi lietot kalcija preparātus.

Pret spurainiem ienadžiem gan vislabāk palīdzēs regulāri lietotas ienadžu eļļas. Atzīsties, kad tu pēdējo reiz tās klāji uz nagiem? Nagiem patiks, ja to lietosi divreiz dienā – no rīta un vakarā. Ja āda būs pietiekami mitrināta un pabarota, tā neplaisās. Arī paši ienadži ataugs daudz lēnāk, jo tiem ļoti patīk, ja par tiem rūpējas.

Māmiņu Klubs

Kādi nagu stiprinātāji ir tev visiemīļotākie? Kā parasti atveseļo savus nagus?