Preces ģimenei

Preces ģimenei

25. Oct 2016, 13:01 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Sveiki!

Mūsu ģimenē budžets tiek rūpīgi plānots, tā mēs varam saprast cik varam atļauties tērēt un kur var ietaupīt, kāda summa jāatliek rēķiniem. Manuprāt, tas ir mīts, ka budžeta plānošana nepieciešama tikai tiem, kam ir lieli ienākumi – veiksmīgi vadīt savas finanses nepieciešams gan tiem, kam ir liela rocība, gan tiem, kas pelna salīdzinoši nedaudz.

20161025124802-61773.jpg

Lielie pirkumi, tiek veikti ne visai bieži – kamēr sakrāj naudu vajadzīgajai lietai, paiet ilgs laiks. Mums patīk lietas aplūkot no visām pusēm, apčamdīt, to tu interneta mājas lapā neizdarīsi, kaut arī internetā mēdz būt lētāk. Mūsu mazajā pilsētiņā nav lielas veikalu izvēles. Pirkumi tiek iegādāti tajos veikalos, par kuriem ir labas atsauksmes un kur jau kaut kad esam kādu lietu pirkuši (personīgā, pozitīvā pieredze). Parasti lietas, kas nepieciešamas tiek pirktas uzreiz, bet meklējot lētāko variantu.

20161025125054-78196.jpg

Mūsu mājās dzīvo divi četrkājainie draugi. Sunītis Glorija un runcis Madis. Abi sadzīvo kā jau suns ar kaķi. Sunim un kaķim barību iegādājamies Maximā, jo tur ir lētāk, kā pirkt suņu vai kaķu barību veterinārajā aptiekā. Suns mums ir mazēdājs un viņam pārtika tiek iegādāta 2x mēnesī, kārumi biežāk. Kaķim pārtika jāpērk biežāk, jo iepakojumi ir mazi. Aprūpes piederumi, trauciņi tiek mainīti pēc nolietojuma pakāpes. Rotaļlietas, siksniņas parasti tiek dāvinātas Ziemassvētkos. Parasti vidēji mēnesī sunim tērējam ap 15 EUR un kaķim aptuveni 7 EUR.

20161025125520-73805.jpg

20161025125732-70981.jpg

Visus pirkumus pārsvarā veicam kopā, vīrs tādas lietas kā apavus un apģērbu pērk pats, higiēnas preces pērku es veikalā ‘’Drogas’’, apģērbu pērku kā nu kuro reizi, apavus – ‘’Apavu namiņš’’ vai ‘’Aleksandra’’, apģērbu – ‘’Trīdueks’’, ‘’Sakta’’ utml. Nu jau kādu laiku sanācis tā, ka ar dāvaniņām viens otram neaizraujamies, bet viņu iepriecina arī jancīgas zeķes vai interesantas apakšbikses.

Par mani runājot, sev kait ko pērku ļoti reti. Paldies vīramātei, kura uzdāvināja dāvanu karti veikalā ‘’Rosme’’, beidzot šomēnes papildināju savu apakšveļas klāstu, kas arī iepriecina vīru. Kosmētiku, smaržas un taml’;idzīgas skaistuma lietas pērku ‘’Drogās’’ vai kaut ko pasūtu ‘’Avonā’’ (kas ir diezgan reti). Apģērbu un apavus atrodu jau iepriekš minētajos veikalos, šad un tad aplūkoju ar R.D.A. klāstu (ja atnāc īstajā brīdī var atrast skaistas un labas lietas sev, kā arī lētāk kā glaunajos veikalos). Ikreiz ieejot kādā veikalā, kur ir auskariņi, tad es nevaru paiet tiem garām, man vismaz tos jāaplūko un parasti tie nonāk manā iepirkumu groziņā – tā ir mana vājība. Zīmoliem manā dzīvē nav pilnīgi nekādas nozīmes, pērku to kas man patīk, kas ir atbilstošs manam maciņam. Savu garderobi aplūkoju divas reizes gadā (pavasarī un rudenī), atjaunoju to pēc situācijas – mainoties gadalaikiem, dodoties uz kādu pasākumu, tiek iegādāts kaut kas jauns, skaists.

Kleitas. Tās ir pirktas dažādos veikalos. Visdārgākā kleita manā dzīvē bija izlaidumam domātā kleita, kuru iegādājāmies par 60 Ls. Parasti kleitas iegādājos vasarā un nedārgas. Man patīk romantiskās ar ziediem, gaisīgas vai arī rudenīgās ar lieliem ziedu motīviem un siltas. Ar Vaide produkciju neesmu pazīstama, bet mājas lapu tikko aplūkoju un apģērbu kolekcijas ir skaistas, modernas, bet manam maciņam par dārgu. Bet ja man laimētos savā īpašumā iegūt 50 EUR dāvanu karti, es sev iegādātos kleitiņu no Vaide rudens kolekcijas par 92,95 EUR.

20161025125933-40290.jpg

Par dino zoo dāvanu karti iepriecināto savus četrkājainos draugus. Suni iepriecinātu ar guļvietu (laiks nomainīt uz jaunu) un kādu gardumu no Pedigree, un kaķis arī varētu beidzot tikt pie savas guļvietas (citādāk paguļ pie viena, te pie otra gultā) un kaķis tiktu pie gaismu izstarojošās siksniņas, lai ir redzams arī tumsā. Bet maximas dāvanu karti izmantotu kādai ikdienā nepieciešamai precei vai ēdamlietām.

(Laiku pa laikam palīdziet citiem cilvēkiem, kuriem palīdzība ir nepieciešama, – tad jūs patiesi sapratīsiet, cik daudz īstenībā jums pieder).