ONLINE diskusija AR BALVĀM: Viss par un ap ballīšu organizēšanu!

ONLINE diskusija AR BALVĀM: Viss par un ap ballīšu organizēšanu!

09. Oct 2017, 16:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiciens visiem pirmdienā!

Kuram gan nepatīk ballēties?!? Taču atzīsiet, ka ballītes organizēšana prasa gana lielu enerģiju, izdomu un arī laiku. Viss ir jāparedz, viss ir jāizdomā un jānorezervē.

Piedalies Māmiņu Kluba ONLINE diskusijā TAGAD un pastāsti:

  • Ar ko Tu parasti sāc ballīšu organizēšanu?
  • Kā izdomā, kur svinēt?
  • Cik lielus līdzekļus parasti atvēli ballītes izdevumiem?
  • Kūka vai kliņģeris? Un kur pasūtīt (varbūt cept pašai)?
  • Cik daudz viesus parasti aicini?

Droši iesaisties – komentē, dalies pieredzē, atbildi un iesaki labākās idejas citiem!

Pļāpāsim šodien līdz brīdim, kad miegs ņems virsroku.

20171009155956-55881.jpg

Diviem diskusijas dalībniekiem izlozes kārtībā dāvināsim 2 ielūgumus katram uz rotaļu centru City kids!

20171009155657-67512.jpg

čabule čabule 10. Oct 2017, 04:52 Co_ora

Sekoju līdzi Miķeļa gaidību dienasgrāmatai, ļoti patika..
apsveicu dzimšanas dienā 😀

Co_ora Co_ora 09. Oct 2017, 23:09

Tik tikko nosvinējām Miķeļa pirmo jubileju - svinējām mājās (lai gan bija 22 viesi!), sākumā bija paredzēta aktivitāte parkā (fotoorientēšanās spēle), tomēr lietus dēļ to nācās atcelt! Sāku ar tematikas izvēli un mums tā bija pūcīšu tēma! Tad veidoju dekorācijas! Ar vīru sadalījām pienākumus, viņam tika galda sarūpēšana (es nemīlu gatavot)! Finanses izdomājām vadoties pēc iepriekšējām ballītēm (galdam) un viss cits tika iegādāts pamazām, tāpēc tēriņi nebija jūtami. Kūku pasūtījām vietējā konditorejā un tā bija ļoti garda, saucas "Vāverīte" 😀 Ballīte izdevās ļoti, ļoti un ar nepacietību gaidīšu nākamā gada ballīti! 😀

Banija Banija 09. Oct 2017, 20:38 Fiksā

Izklausās ļoti sirsnīgi. Mēs plānojam Bruņurupuču Ninzju ballīti un tur iedomājos, ka varētu zaļiem āboliem no lentītes uztaisīt acu pārsējus.

09. Oct 2017, 19:22 Banija_lv

Tā kā mums jubileja ziemā, tad ir doma par piparkūkām ar kādu uzrakstu saistībā ar jubilejas dienu... 😀

mincenee mincenee 09. Oct 2017, 19:10 Banija_lv

Es gribēju taisīt, bet beigās atmetām to domu, jo mūsu atmiņas dāvana ir fotogrāfijas no jubilejas. Biju noskatojusi facebook ideju par laimes cepuminiem ar vēstījumu. Šajā lapā piedāvā tādus iegādāties - www.jusudiena.mozello.lv. tad facebook Miķeļdienas tirdziņā bērnudārzos nošpikoju ideju un liku svētku galdā - izrotātus zefīrus uz kociņa. Nopirku haribo lielos zefīrus, izkausēju šokolādi, apviļāju zefīrus šokolādē un uzspraudu uz kociņa. Izdekorēju ar krāsainajām dekorācijām kūkām, sabēru pa virsu.

Banija Banija 09. Oct 2017, 18:53

Klau, vai kāda ir arī taisījusi tādas kā pateicības dāvaniņas viesiem? Nedomāju neko ekstra dārgu, bet, piemēram, katram ābolīti, kas apsiets ar lentīti vai kā tamlīdzīgi. Tas gan vairāk lielāku bērnu ballītei, ne uz vienu vai diviem gadiņiem.

mincenee mincenee 09. Oct 2017, 18:52 lauvinja

Izklausās pēc patiešām foršas ballītes bērniem. 😀 vienkārši un forši. Atgādināja manu bērnību, kad galvenais bija labi pavadīts laiks ar draugiem un nebija tādas rotaļu/bumbu istabas uttml.

09. Oct 2017, 18:49

Ar ko Tu parasti sāc ballīšu organizēšanu?
Ballītes organizēšanu sāku ar viesu saraksta sastādīšanu, lai būtu saprotams cik plaša telpa nepieciešama.
Kā izdomā, kur svinēt?
Saprotot cik aptuveni liels būs viesu skaits, meklēju telpas paziņu lokā, lai telpu īre būtu pēc iespējas zemāka.
Cik lielus līdzekļus parasti atvēli ballītes izdevumiem?
Uz pirmo dzimšanas dienu plānotie izdevumi ir aptuveni 250-300€(telpu īre, bērnu atrakciju zona, auksto uzkodu galds)
Kūka vai kliņģeris? Un kur pasūtīt (varbūt cept pašai)? Kūka, plānota ir divu veidu siera kūka, viena pieaugušajiem un otra bērniem(ar tiem draudzīgām sastāvdaļām) 😀
Cik daudz viesus parasti aicini?
Tā kā mums ir liela ģimene un svarīgi un tuvi ģimenes draugi, tad būsim aptuveni 30-35 pieaugušie un 10 bērni sākot no o-10gadu vecumam 😀

čabule čabule 09. Oct 2017, 18:13 čabule

Man mācija rëķināt 100g uz cilveku, vienmer pietiek 😀

čabule čabule 09. Oct 2017, 18:11 Banija_lv

1.5 kg , bet mums daudzi nav saldummīļi, vispār uz 20cilv vajadzetu 2 kg , bet musu gadijuma tas butu pa daudz 😀

09. Oct 2017, 17:49

Savam vecākajam dēlam esmu organizejusi jau 3 ballītes.

Ar ko Tu parasti sāc ballīšu organizēšanu?
Tiek izdomāta ballītes tematika, kuru mēs nosakam no tobrīd aktuālām lietām bērnam. Ja pirmajai izdomāju es - bija Minionu ballīte, tad otrajā ballītē figurēja traktori, jo tie bija tobrīd ļoti aktuāli Gustava ikdienā. Trešajā ballītē dēls bija aizrāvies ar haizivīm, tad nu mums bija Haizivs ballīte.

Kā izdomā, kur svinēt?
Tā kā dēlam dzimšanas diena ir tieši vasaras vidū, tad loģiski šķiet svinēt kaut kur ārā pie dabas. Pirmā dzimšanas diena tika atzīmēta Alberta dīķos, kur izīrējām skaistu lapeni ar nelielu bērnu laukumiņu. Lai arī toreiz laika apstākļi ik pa brīdim nelutināja, ballīte izdevās. Otro ballīti svinējām mūsu dārzā, kur uzslējām nojumi, ierīkojām badmintona laukumu, ierīkojām skaistu ugunskura vietu, uz kura vārījām ciemiņiem gardu saļanku (pavāra lomā mūsu tētis). Bija jautra izdauzīšanās un laiks nu ļoti lutināja. Trešā ballīte norisinājās SkyPark batutu parkā, jo solīja ļoti lietainu dienu, kas tāda beigās nebija. Izīrējām ballītes istabu uz 2,5h,kas tomēr likās nedaudz par īsu, bet bija foršī, galvenais ka bērni bija apmierināti. Tiek piedāvātas dažādu temtiku istabas. Summa sevī ietvēra ballītes istabu, 15 viesiem batutu biļetes, vienreizlietojamos traukus (15 personām), un iekļautas arī pārējās aktivitates, ko parks piedāvā. Galdu klājām ar uzkodām un dzerieniem, un bija pilnīgi pietiekoši (daudz pat palika pāri - slikti ēdāji).

Cik lielus līdzekļus parasti atvēli ballītes izdevumiem?
Principā izdevumi ļoti atkarīgi no ballītes norises vietas un attiecīgi izvēlēto ēdienu klāsta, dekorācijām, utt. Bet vidēji izdevumi ir no 100-200 euro robežās. Jo tiek iegādati arī vienreiz lietojamie trauki, baloni (gan parastie, gan hēlija). Pērku krasaino papīru - un pati veidoju svētku virtenes.

Kūka vai kliņģeris? Un kur pasūtīt (varbūt cept pašai)?
100% KŪKA. Tā ir GALVENĀ ballītes sastāvdaļa. Esam atraduši vislieliskāko cepēju blakus dzīvesvietai, kura mūs vēl ne reizi nav pievīlusi, katru reizi mūs pārsteidz ar vien vairāk. Perfekti attaino mūsu vēlmes.

Cik daudz viesus parasti aicini?
Vidēji mums parasti ir 20-30 viesi. Ģimene (vecvecāki, māsas ar ģimenēm), mūsu draugi ar berniem. Vislabākā kompanija un jautri pavadīts laiks. 😀

mincenee mincenee 09. Oct 2017, 17:40

Mēs nupat nosvinējām pirmo dzimšanas dieniņu. Aicinājām tikai tuvākos radus - vecvecākus un mūsu brāļus, māsas ar ģimeni. Svinējām mājās divos piegājienos, jo visiem vietas nepietika. Bet īrēt telpas nevēlējos, jo sviņību laiku pakārtoju meitas dienas režīmam un bija arī ik ps laikam iesnas, kas darīja bažīgu, ka vai nenāktos mainīt plānus par svinēšanu. Plānot sāku ar dekorāciju, tērpa un galda piederumu iegādi. Daļu sūtīju no Aliexpress. Tad pasūtīju pirmo kūku facebook pie cepējas Canamelle, kas bija bez piena produktiem. Otru pasūtīju nedēļu pirms svētkiem konditorejā Napoleons. Diemžēl nav man cepējas dotību un laika eksperimentēt nebija. Un kādas trīs nedēļas pirms svētkiem sarunāju fotogrāfi caur facebook. Mums bija Santa Apšeniece Photogrsphy. Cena ļoti draudzīga un sanāca skaistas un sirsnīgas bildes. Paši varējām par bildēšanu nedomāt. Mums divas kūkas un fotogrāfs izmaksāja 100 eiro. Dekorācijas sūtītās un materiāli pašu izgatavotajām izmaksāja ap 30 eiro. Bija katrai dienai savs tērps, lai bildes nav veinādas. Tērpi 20 eiro. Mums bija vienkārš galds ar salātiem, gaļiņu, augļiem, dārzeņiem. Tas vēl kādi 100 eiro uz abām dienām izmaksāja. Mēs ar galdu nepārspīļējām, jo iepriekšējā pieredze liecina, ka ciemiņi nemaz tik daudz neapēd.

Banija Banija 09. Oct 2017, 17:30 mincenee

Paldies

mincenee mincenee 09. Oct 2017, 17:25 Banija_lv

Man reiz kūku cepēja teica, ka uz vienu personu varot rēķināt 150g. Tad katram ēdājam būs gana. Nu tad attiecīgi sarēķināt cik viesi.

Banija Banija 09. Oct 2017, 17:04 Anette_G

Ja paredzēts liels skaits cilvēku un pašiem nav rūmes, tad, protams.

Ilvija82 Ilvija82 09. Oct 2017, 17:03

Sveiki! Es neatbalstu lielum lielās balles! Galvenais, lai visi ģimenes cilvēki sanāk kopā! Kūkas tagad cenšos cept pati, jo uz dēla gada jubileju pasūtīju torti, gribējās īstu lauku kūku, bet vīlos! Kad es augu, nekādas lielās balles netika taisītas, tāpēc man tās nav svarīgas, svarīgi, lai visi esam kopā!

09. Oct 2017, 17:02 Banija_lv

Spriest es varēšu pēc ballītes😉 vismaz skaidri zinu, ka būs nodarbināti tur bērni jo ir gan bumbu baseins, gan liels aktivitāšu dēlis, gan citas rotsļlietas. Dzīvoklī man viss būtu apgriezts kājām gaisā😃

Banija Banija 09. Oct 2017, 16:59 Anette_G

Dēlam 1.gadiņš bija Jampadracī, bet tas bija lieki. Kā jau saka lauvinja, tā vairāk ir ballite pieaugušajiem, tāpēc meitai 1.dzimšanas diena būs mājās. Izrotāšu istabas ar baloniem, sabrauks omas un citi tuvākie.

09. Oct 2017, 16:53 lauvinja

Tā, protams, saka, bet tomēr ļoti īpaša. Un ir daudz bēbīšdraudziņi, radi un draugi, kuri grib sveikt, bet mājās visus nevar uzņemt. Mazajam ļoti patīk bumbas, un esmu vairāk kā pārliecināta, ka būs ļoti sajūsmā par bumbu baseinu, baloniem

lauvinja lauvinja 09. Oct 2017, 16:51 Anette_G

Viena gadiņa jubileja ir vecākiem, ne bērnam 😉

1 2