Pirmais uzdevums- Iepirkšanās mūsmājās

Pirmais uzdevums- Iepirkšanās mūsmājās

30. Sep 2016, 00:11 martinja223 martinja223

Iepirkšanās ir viena traka lieta. Mēs ar vīru vienmēr norunājam, ka vajag sākt taupīt, braucot uz veikalu vienreiz/divreiz nedēļā, tomēr realitātē tas viss ir savādāk. 

Dzīvoju Šķirotavā, pašā "rajonā" lielu veikalu nav. Ir piemājas veikaliņš, šķiet AIBE, kuru apmeklēt var tikai ārkārtas gadījumos, jo cenas, salīdziot ar lielajiem veikaliem, ir vienkārši astronomiskas. Nedaudz tālāk, jau Ķengaragā, ir liela izvēle ar "lielajiem" veikaliem. Tuvākais ir Ruse, kuru šad tad apmeklēju, tomēr šis veikals manī neizraisa pilnīgu uzticību, tāpēc nepērku nedz gaļu, nedz zivis. Pluss, veikals izceļas ar "superīgām" kasierēm, kuras vairāk par "paldies" latviski pateikt nevar. Vienīgais kas piesaista klientus ir lielā alus izvēle (jā un arī tādi, kuriem ir krievijas akcijas zīmēm), kuram reizēm tik zemas cenas, ka liekas, ka pagrabā lētais darbaspēks brūvē. Nedaudz tālāk ir arī super,mega  mazs Elvi, kurš pēc būtības ir tīri ok, vienīgais tik mazs, ka es ar saviem dvīņu ratiem, knapi iekšā tieku. Pie 15 troleibusa galapunkta ir ari maza Maxima un uz Maskavas ielas ir Rimi. Parasti tieši Rimi ir tas veikals uz kuru es visbiežāk dodos iepirkties. Izvēlos tieši šo veikalu, jo pie viena sanāk arī ikdienas pastaiga. Uz veikalu eju diezgan biežim tomēr dodoties ar ratiem, neko daudz sapirkt nevaru  tāpēc "lielos" pirkumus braucam iegādāt ar mašīnu. Lielā iepirkšanās ir pāris reizes nedēļā.

Kas attiecas uz atlsidēm, tad veikalos vienmēr tām pievēršu uzmanību, cenšos arī iegādāties tos vajadzīgos produktus, kuriem ir atlaides- tās vienmēr uzrunā. Īpaši patīkami ir čekā apskstīties "ietaupījumu". Es neteiktu, ka atlaides ļoti ietekmē manu pirkumu sarakstu (parasti ja vajag piem. krējumu, ņemu to, kam atlaide), bet ir reizes, kad ieraugot labu atlaidi tiek nopirkts kaut kas, kas nu galīgi nav nepieciešams.

Kas attiecas uz akciju bukletiem, mums, par laimi, tos pastkastītē nemet, bet tas, noteikti, tādēļ, ka dzīvoju privātmājā. Pie mammas gan lapprāt bukletus izskatu. Ieejot veikalos arī bukletus izskatu. Rimi bukleti no papīra, tos, šad tad, paņemu, jo labi noder iekuram :D :D

Esmu sūtijusi šo to arī no interneta. Vienu brīdi diezgan daudz ko sūtiju no NUKO.lv, tomēr internetā pērkot vienmēr iztērēju daudz vairāk naudas nekā dzīvajā iepērkoties. Internetā viss tik labi, skaisti un gardi izskstās. Pluss, kamēr staigāju pa veikalu, pārdomāju pirkuma sarakstu un to, kas groziņā. Interneta vidē viss ātri notiek, un mani lēmumi ir neapdomīgi :D Lai gan, šis interneta veikals ir ļoti labs. Piegāde ātra, preces labas, kurjeri laipni un cenas draudzīgas. Zinu, ka ir ari Maxima online veikals, tomēr neesmu nekad mēģinājusi no turienes kaut ko sūtīt. 

Īsumā pirmā uzdevuma ietvaros ir viss, ko varu pastāstīt :) 

P.S Jāatvainojas, nu nekas oriģināls nebija ko pievienot pirmajam rakstam