PIRMAIS SOLIS: Kas ir jūsu maizes kastē?

PIRMAIS SOLIS: Kas ir jūsu maizes kastē?

08. Jan 2016, 09:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā reizē ar www.centralmarket.lv atbalstu esam nolēmuši jūs apdāvināt ar dzīvei un enerģijai svarīgu produktu grozu visai ģimenei. Tas taču ir aktuāli ikvienam, vai ne? 

Kādiem produktiem jūs dodat priekšroku? Vai atbalstāt vietējos ražotājus, vai pērkat to, kas cenas ziņā ir izdevīgāks? Kādu maizi pērkat un kur?

Visu svarīgāko gribam izrunāt mūsu jaunajā konkursā!

PIECI SOĻI:

uztura produkti

20160107133942-41627.jpg

Katru dienu publicēsim vienu diskusiju, sākot no šodienas, 7.janvāra, līdz pat svētdienai 11.janvārim. Katru dienu gaidām no jums atbildes, un tās vēlamies apkopot, padaloties rezultātos arī ar jums!

PIRMAIS SOLIS:

MAIZE - VISA GALVA

20160107135743-73581.jpg

Maizei mūsu dzīvē ir īpaša loma, pret to izturamies ar īpašu cieņu un šķiet, nevienā ģimenē bez maizes neiztikt.

Konkursa ietvaros atbildiet uz jautājumiem:

  • Kāda maize jums vienmēr ir maizes kastē: griezta, ar sēklām, baltmaize, saldskābmaize, rupjā maize vai varbūt - formas maize?
  • Kur maizi iegādājaties un kādās cenās?
  • Pievienojiet savas mīļākās maizes foto
  • Uzrakstiet sakāmvārdu, kas saistīts ar maizi. Tas jāuzraksta tā, lai būtu skaidra jūsu attieksme pret šo pārtikas izstrādājumu!

Starp visām dalībniecēm, kuru atbildes būs kvalitatīvas, ar nosacījumu, ka dalībnieces piedalās visās diskusijās, izlozēsim kādu, kas tiks pie brīnišķīgas balvas!

BALVU FONDS

PĀRTIKAS PRODUKTU GROZS

30 EIRO VĒRTĪBĀ  no 

CENTRALMARKET.LV

20160107171415-48910.jpg

Gaidām komentārus no 7.janvāra līdz pat 11.janvārim ieskaitot!

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem meklēsim rakstos: PIRMAIS SOLIS - 7.janvārī, OTRAIS SOLIS - 8.janvārī, TREŠAIS SOLIS - 9.janvārī, CETURTAIS SOLIS - 10.janvārī, PIEKTAIS SOLIS - 11.janvārī.

Māmiņu Klubs

 

Konkursu atbalsta:

20160107133445-55250.jpg

"Mēs piegādājam pārtiku

no Centrāltirgus

līdz  jūsu mājas namdurvīm!"

mamma27 mamma27 11. Jan 2016, 16:17

Maize mūsmājās nav viens no topa produktiem.Pat īsti nezinu kāpēc,jo bērnību atceros,ka maizīte ar desu vai sieru bija ikdiena- brokastis. Mani bērni un vīrs maizi ēd ļoti maz. Bērni tikai ar šokolādes krēmu vai ievārījumu.Un tas nav diez ko bieži. Vīrs ar gaļu un lielākā maizes ēdāja esmu es. Tad nu baltmaize mājās ir gandrīz vienmēr un kukulīts nedēļas laikā tiek noēsts. Bet ,ja nav,neviens to pat nepamana. Tas ko es atļaujos ir sev Laču saldskābmaize,man ļoti garšo un augļu maize. Tā kā maizi bieži neēdam un daudz arī ne, tad pērku sev labu un jā, dārgāku maizi. Ja ir iespēja nopērku maizi no Graudu spēks . http://veikals.graudaspeks.lv/ tur ir ļoti garda maize un arī veselīgāka kā veikalā –ierastā. Šo maizi gan vienmēr visi mājas noēd.
*Labāk maizes riecieniņš ar godu nekā klaips ar negodu.

09. Jan 2016, 23:40

Mēs parasti iepērkamies lielveikalā("Rimi" vai "Maxima", jo tuvāk mājām), līdz ar to izvēlamies produkciju no tur pieejamā klāsta. Parasti pērkam saldskābmaizi "Kurši" vai "Kuldīgas". Vīrs iecienījis Veselības kliju maizi, bet man tā neiet pie sirds, tapēc parasti viss maizes kukulītis paliek viņam vienam pašam. Ja ir atlaide, iegādājamies arī "Lāči" maizi ar ogām vai rupjmaizi, jo cena nav mazsvarīga( līdz 1, 50 eur iegādājamies, ne dārgāk).

-Kam darbs, tam maize!

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 09. Jan 2016, 16:12

Mūsmājās diezgan reti lieto uzturā maizi, ja lieto, tad tā ir pašu cepta baltmaizīte, ar vai bez sēkliņām. Un Lāču rupjmaize vai burkānmaize.

Par cik maizīti reti ēdam tad arī visai maz to pērkam.
Taču Kad biju maza vecāki teica, Ja maizīte nokrīt zemē, to paceļot jānobučo.
Ja ēdīsi maizes galiņu būs spici pupi 😃
Ja maizes drupačas slaucisi zemē,mājās būs nabadzība.

cecii cecii 08. Jan 2016, 00:06

O, ieraudzīju šo konkursu un sapratu - jāpiedalās.
Lai cik tas interesanti nebūtu, visiem 3 bērniem pirmais pateiktais vārds bijis ne jau mamma vai tētis, bet tieši maize, precīzāk sakot "maiz" un pirkstiņš ar norādi uz atvilkni, kur glabājas maize. Tas ir bijis pirmais našķis un kārums. Nevis cepums vai konča, bet pilngraudu rupjmaizes šķēle.
Pirms vairākiem gadiem laimīgas sakritības vadīti iebraucām Svētes maizes ceptuvē un viss...kopš tās dienas nevienu citu maizīti vairs neēdam. Svētes maize ir pati garšīgākā pasaulē.
Reizi nedēļā turp dodamies iepirkties. Mūsu šķirnes ir sēklu rudzu maize, saldskābā rudzu maize, pilngraudu rupjmaize un ķiploku rupjmaize.
Visas maizes šķirnes tur tiek dabīgi raudzētas ar ieraugu koka abrās, ceptas īstajās maizes krāsnīs. Cenu diapazons no 2 - 7 EUR/Kg. Nav lēti, bet par kvalitatīvu un garšīgu produktu ir vērts maksāt. Maizi griež no lieliem kukuļiem, pēc tam mājās paši sagriežam šķēlītēs.
Es nerakstīšu sakāmvārdu, bet paudīšu savu personisku attieksmi pret maizi.
Rupjmaize ir tikai Latvijā nobaudāma maize, tas vien jau ir unikāli. Nekur citur pasaulē, lai cik tuvu vai tālu esmu ceļojusi tā nav nobaudāma. Ne velti to bieži ved līdzi kā dāvanu, kā suvenīru. Es teiktu, ka latvietim maize ir kas vairāk par ēdienu, tā ir kultūras vērtība un simbols.
Foto no Svētes maizes mājaslapas, 4 mūsu iecienītās šķirnes.

Ilvija82 Ilvija82 07. Jan 2016, 23:02

Labvakar! Mēs baltmaizi neēdam, bet mājās vienmēr ir graudu maizīte! Dēliņam ļoti garšo! Tādas vismīļākās maizes markas mums nav, pērku to graudu maizīti, kura ir veikalā uz akciju! Nezinu vai citi arì tā dara, bet mēs glabājam maizīti ledusskapī - tik ātri nesapelē! Es arī dēliņam mācu, ka maizīti nedrīkst mest zemē (ēdienu vispār), paceļot tā ir jānobučo, jo citās mājās varbūt bērniem vispār nav ko ēst..tāds ir maizītes stāsts!

inleila inleila 07. Jan 2016, 22:50

Mājās pārsvarā ir rupjmaize, grieztā, arī ar sēklām ir iecienīta. Baltmaizi cenšamies retāk ēst, un gadās, ka nedēļu mājās nav baltmaizes. Pārsvarā pērkam maizi tuvākajā veikalā Mego, cenas apmēram 0,59-0,80, skatoties ir vai nav atlaides. Mīļākā maize mūsmājās ir Latvijas maiznieka Melnā.

Taupi maizi, netaupi darbu.
Kam darbs, tam maize.