Pirmā vietā – BĒRNISTABA!

Pirmā vietā – BĒRNISTABA!

24. Aug 2015, 08:05 Iveta - tereeze Iveta - tereeze

Pavasarī nolēmām, ka mūsu mazajam ķiparam beidzot vajag pašam savu valstību-istabu, bet gribējās arī beidzot savu guļamistabu. Tad nu diskutējām, diskutējām un nolēmām ka mazulim vairāk vajag un mēs savu istabu remontēsim rudenī. Tā! Nolēmuši bijām par labu bērnistabai un varējām sākt remontu. Tad nu pastāstīšu, kur un ko izvēlējāmies un kāpēc? Kas zina, varbūt arī Jums noder!

Mēs dzīvojam mazā pilsētiņā, kur salīdzinoši ir daudz veikalu, kur var meklēt lietas remontam, mēbeles, santehniku un visu pārējo mājai un dārzam un nav jābrauc uz Rīgu, lai kaut ko atrastu tur. Izbraukājām visus iespējamos būvmateriālu veikaliņus – Bauskas būvnieks, Insana un Līga, kā arī man vistuvākais ir  Mājai un Dārzam (šeit ir viss, ko vien var vēlēties). Bauskā nav neviena būvmateriālu veikalu kuru neieteiktu, tieši otrādi iesaku uz visiem aizbraukt un atrast sev tīkamāko un izdevīgāko variantu. Par klientu kartēm šajos veikalos neesmu interesējusies, jo tā jau pietiek – pilns maks ar Paldies, Rimi, Mego un Elvi kartēm – varētu vienreiz visas apvienot vienā, kā to ir izdarījies Statoil – savai maksājuma kartei pievieno atlaižu karti un nav līdzi jāstaipa atsevišķa karte.

20150824080131-48967.jpg

Par atlaidēm runājot, nav tā ka katru dienu tām sekoju, tad kad ir nepieciešamība, tad meklēju lētāko variantu un tad pievēršu uzmanību atlaidēm, bet ikdienā būvmateriālu veikalos man viņas neko neizsaka.

Atgriežoties pie BĒRNISTABAS – tapetes un krāsas mēs pirkām ‘’Insana’’, jo tā bija vienīgā vieta, kur bija tieši bērnistabai domātās krāsas. Tapetes pirkām krāsojamās ‘’Erismann’’, jo nolēmām paši zīmēt uz tām. Krāsu izvēlējāmies maigi oranžu ‘’Alpina Kinderzimmer’’, jo tā nesatur nekādas kaitīgas vielas, tādēļ tai nav nelabvēlīgas ietekmes ne uz telpas gaisa kvalitāti, ne bērna veselību. Oranžo izvēlējāmies, jo meklējot informāciju par krāsām atradām ka oranžie toņi uzlabo mazuļa nervu sistēmas funkcionālo stāvokli, uzlādē ar pozitīvu enerģiju un dāvā labu  noskaņojumu. Griestiem pirkām tradicionāli balto arī ‘’Alpina’’.

 20150824080257-78290.jpg

Uz grīdas klājām laminātu ‘’Elegant’’, tas mums jau bija, kaut kad pirkts un nezināmu iemeslu dēļ neizmantots un tapešu līme mums arī atradās, tā bija ‘’Metylan’’. Pēc pāris dienām, jau varējām sākt iekārtot istabu un pabeigt zīmējumus uz vienas no sienām un salīmēt uzlīmes, kuras sūtīja Ome no Anglijas. Uz pretējās sienas ir Minonu puzle un maza glezna ar dabas skatu, kas mazajam kopš dzimšanas ļoti patika.

 20150824080431-79505.jpg

Aizkariņus pirkām ‘’Kvēlē’’, izvēlējāmies košas krāsas, lai istabā būtu kontrasti. Mēbeles pasūtījām uzņēmumā ‘’Spals’’, kurā strādā vīrs un līdz ar to mums mēbeles izmaksāja nedaudz lētāk. Gultiņa un pārtinamais galds/kumode jau tika pasūtīts pirms bērniņa dzimšanas, tādēļ tagad vien atlika pasūtīt galdu ar krēsliņu un lielu skapi. Mēbeles istabas iekārtojumā tika izmantotas pavisam maz, lai būtu vieta, kur brīvi spēlēties.Tāds lūk ir gala rezultāts. Mums ļoti patīk un ceram ka mazajam ķiparam arī patīk, vismaz zīmējumi viņam noteikti patīk jo tos viņš katru rītu grib apskatīt un apčamdīt.

 20150824080449-94771.jpg

Bērnistaba ir mazuļa pirmā pasaule. Šeit viņš dzīvo, aug, rotaļājas un attīstās. Tāpēc mūs galvenais uzdevums bija radīt bērnistabā patīkamu un gaišu atmosfēru, kurā būtu arī košas krāsas. Mēs vēlējāmies, lai bērnistaba būtu ne tikai droša, bet arī ļoti skaista, lai mazulis jau no pirmajām dzīves dienām saprastu, cik ļoti viņu mīl un sargā. Cerams ka mums izdevās!

20150824080515-76614.jpg

20150824080546-94671.jpg

Cielavinna Cielavinna 24. Aug 2015, 13:57

Tiešām ļoti skaisti sienas zīmējumi. Mans mazais par minionu zīmējumu būtu stāvā sajūsmā. 🌷

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 24. Aug 2015, 13:14

Te mums tētis pacentās, viņam padodas gan zīmēšana, gan perfekti veic remontdarbus!

mamma27 mamma27 24. Aug 2015, 11:02

Ļoti skaisti. Īpši sienas zīmējums.😀