Pieskaņo savam noskaņojumam ēterisko eļļu

Pieskaņo savam noskaņojumam ēterisko eļļu

10. Dec 2012, 10:10 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Ja nedēļu sāc ar nelāgu omu, ir grūti pieslēgties darbiem un ar azartu lekt darbos, izmēģini ēterisko eļļu iedarbību. Tām ir ļoti spēcīgs aromāts, iedarbojoties uz nervu sistēmas darbību, ātri vien maina psiholoģisko noskaņojumu. Kādu omu vēlies šodien?  

Šoreiz ēterisko eļļu iedarbību apskatām no dziednieciskās ārstēšanas puses.

Kumelītes. To smarža tonizē nervu sistēmas darbību, spēcina elpošanas orgānus, endokrīno sistēmu un nieru veselību. Tomēr visvērtīgākās šīs eļļas īpašības – tā nomierina, mazina stresu un iekšējus satraukumus, kā arī novērš kuņģa sāpes. Maziem bērniem – kolikas. Un vēl – šī eļļa aizsargās tavu enerģētisko lauku no nelabvēļiem.

Krustnagliņas (kā garšvielas, nevis eļļa). Tā kā krustnagliņām ir ļoti spēcīgs aromāts, tās vari dažas iebērt apģērba kabatā un iegūt pozitīvo rezultātu. Tās līdzsvaro organisma enerģiju, palīdz uzlabot atmiņu, redzi un mazināt muskuļu un nervu spriedzi. Tās atbrīvo zaudējuma sāpēm. Arī krustnagliņas var izmantot, lai pasargātu sevi no enerģiskajiem vampīriem.   

Eikalipts. Šī ēteriskā eļļa palīdz pret plaušu, nieru, aknu un deguna dobuma slimībām. To var izmantot pat astmas gadījumā. Eikalipts organismā stiprina imunitāti un vienlaikus arī aktivizē toksīnu izvadīšanu. Rezultātā – gan āda izskatīsies labāk, gan pati būsi enerģiskāka.

Vīraks. Ar to ir labi kvēpināt māju, jo tas attīra auru un piepilda to ar mājīgu atmosfēru.

Gardēnijas eļļa palīdz izvairīties no konfliktiem sadzīvē. Gan pati negribēsi strīdēties, gan tavā klātbūtnē to neviens nevēlēsies. Eļļa vairos tevī pozitīvismu, bet mazinās – negatīvās sajūtas, domas un varbūt pat notikumus, kurus sev piesaisti.

Hiacinte. Brīžos, kad esi ļoti bēdīga un nespēj par neko pasmaidīt, pati sev uzdāvini skaistu hiacinti. Tās smarža nomierinās un iepriecinās. Tā līdzsvaros iņ un jaņ enerģiju, kā arī palīdzēs izvairīties no bezmiega.

Jasmīns. Ja esi apjukusi, nespēj saprast, ko no savas dzīves vēlies un kurus mērķus izvirzīt sev par pirmajiem, sāc lietot jasmīna ēterisko eļļu. Tā palīdz atgūt pašcieņu un domās ievieš skaidrību.

Lavanda. Izrādās, tā ne tikai noņem stresu un palīdz nomierināties, bet arī pasargās tevi no dzīvesbiedra cietsirdīgas izturēšanās. Tāpat lavandas ēteriskā eļļa mazina galvassāpes, bezmiegu, zobu sāpes un pat depresiju.

Muskuss. Šis aromāts veicina pašpārliecinātību un palīdz paļauties uz notiekošo. Bet vēl muskuss aktivizē arī seksuālo enerģiju.

Apelsīns. Tā smarža palīdz atbrīvoties no emocionālām traumām, kas rada hroniskas veselības problēmas. Apelsīna aromātu vērts izmantot tad, kad vēlies realizēt kādu sen izlolotu sapni, bet iekšēji jūti trauksmi un bailes, jo baidies no izgāšanās.

Piparmētra. Tā kā augs attīra un enerģizē apkārtni. Tāpēc ir labi to audzēt virtuvē uz palodzes. Piparmētru smarža attīra arī tavu auru no aizsprostojumiem. Tā atsvaidzina un stimulē prāta darbību. Bet tai pat laikā atbrīvo tevi no stresa.

Kā lietot ēteriskās eļļas?

Uz plikas ādas gan tās klāt nevajag. Var būt pārāk intensīvas un izraisīt alerģijas. Ja neesi alerģija, vari mēģināt. Bet daudz labāk, ja ēterisko eļļu vari sajaukt ar kādu bāzes eļļu (piemēram, sezama vai vīnogu kauliņu) un ar to ieziesties ikreiz pēc dušas. Vēl var izmantot kuloniņu, kurā pilini ēterisko eļļu vai arī turi to savā tuvumā, pilinot speciālajā eļļas svecītē.

Sieviešu Klubs

Kā tu savā ikdienā lieto ēteriskās eļļas un iedarbīgos aromātus?