Brīvdienu rītā, ierastās putras vietā, pagatavoju piena klimpu zupu. Atcerējos savu bērnību.:)
Sastāvdaļas klimpu mīklai:
1 ola
glāze piena
3 ēdamkarotes cukura
šķipsniņa sāls
apmēram glāze miltu (bēru pakāpeniski miltus, kamēr mīkla ieguva vajadzīgo konsistenci)
Zupai:
Pusotra glāze ūdens
Pusotra glāze piena
Šķipsna sāls
Pagatavošana:
1. Sakuļ olu ar cukuru, pieber šķipsnu sāls, pielej pienu.
2. Mīklai pievieno miltus, līdz tā kļūst vijīga.
3. Katliņā uzvāra ūdeni, pieber sāli.
4. Vārošā ūdenī ar karoti liek klimpas. Iesaku vispirms ielikt vienu klimpu, lai pārbaudītu, vai netrūkst miltu, gadījumā, ja klimpa izšķīst, jāpieber vēl miltus.
5. Kad visas klimpas ieliktas un pacēlušās ūdens virspusē, pielej pienu.
6. Zupu parasti pasniedz pārberot nedaudz ar cukuru un var pievienot arī mazu gabaliņu sviesta.