Piecas noderīgas lietas, kas sportošanu padarīs patīkamāku

Piecas noderīgas lietas, kas sportošanu padarīs patīkamāku

06. May 2018, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kabatu trūkums sporta tērpā, ikrīta skrējiena laikā sapinušās austiņas un svari, kas mēdz pārsteigt ar svēršanās rezultātu – šīs ir tikai dažas no kaitinošajām lietām, ar kurām jāsaskarās aktīva dzīvesveida piekritējiem. Lai sportošana būtu ērta un patīkama, ierasto treniņsomas saturu vērts papildināt ar pāris lietām, kas krietni atvieglos treniņprocesu.

Sporta viedpulkstenis:

Kas par daudz – tas par skādi! Sports šķiet ir viena no tām dzīves jomām, kur šo tautas gudrību nedrīkst neņemt vērā. Pārlieku liela vai maza fiziskā slodze var nodarīt pāri veselībai, tāpat kā trauksmains naktsmiers, nepietiekams vai gluži pretēji – kalorijām pārbagāts uzturs.  Tomēr, kā lai zina,kad daram sev pāri? Lielisks palīgs ikvienam, kam rūp sava labsajūta, ir sporta viedpulkstenis. Tas ne tikai fiksē pārvietošanās ātrumu, sirds ritmu, sadedzinātās kalorijas un pieveikto distanci, bet arī uzrauga kā tiek pildīts izvēlētais fizisko aktivitāšu un uztura plāns. Turklāt katrai gaumei var atrast piemērotu viedpulksteni – sākot no biznesa klases sporta viedpulksteņiem titāna ietvarā līdz pat askētiskām sporta aprocēm.

Viedie svari:

Svara kontrole nav vairs tikai pusmūža sieviešuikdienas nodarbe, tas nu ir skaidrs.Šobrīd savam svaram seko līdzi teju ikviens, kam rūp sava fiziskā forma. Ja arī tu esi izvirzījis mērķi līdz peldsezonai tikt pie tvirta un trenēta auguma, un pēc katra treniņa mēdz uzkāpt uz svariem, lai pārliecinātos par sasniegtajiem rezultātiem, laiks savu vannasistabu papildināt ar viedajiem svariem. Viedie svari nosaka ne tikai ķermeņa svaru un ķermeņa masas indeksu, bet arī ar Wi-Fi starpniecību savienojas ar Tavu mobilo ierīci vai datoru un uzkrāj mērījuma datus, ko vēlāk analīzē ilgtermiņā. Tādēļ būs lielisks palīgs diētas plāna veidošanā.. Turklātviedie svari sniedz iespēju izveidot vairākus lietotāju kontus, ļaujot ikvienam ģimenes loceklim sekot līdzi savām svara izmaiņām.

Sporta austiņas:

Nav nozīmes vai tu nodarbojies ar fitnesu, riteņbraukšanu, skrien vai nūjo, nekas tik ļoti nekaitina, kā austiņas, kas kustībā slīd laukā no ausīm vai pie enerģiskākām kustībām sapinās. Ņemot vērā, ka šai problēmais ir globāls mērogs, audioierīču ražotāji parūpējušies, lai turpmāk šādas situācijas paliktu pagātnē un no treniņa vari gūt tikai patīkamas emocijas.  Sporta austiņas no tradicionālajām atšķirās ne tikai ar savu ārējo izskatu, bet arī ar īpašu formu, kas nodrošina, lai austiņas perfekti pieguļ pie auss un nerada diskomfortu. Savukārt savienojums ar telefonu notiek ar bluetooth palīdzību, tādēļ aizmirst vari arī par traucējošajiem vadiem. Lielākā daļa sporta austiņu tiek veidotas no ūdensdrošiem un antibakteriāliem materiāliem, un  aprīkotas ar brīvroku sistēmu, lai treniņā nekas Tev netraucētu īstenot iecerēto.

Telefona maks:

Laiki, kad treniņtērpa kabatās ietilpa telefons, maks un automašīnas atslēgas diemžēl ir garām. Domājot par funkcionalitāti, sporta apģērba ražotāji mūsdienās priekšroku dod pieguļošam sporta apģērbam, kas labi pieguļ augumam un esot kustībā netraucē. Tomēr līdzās iepriekšminētajām priekšrocībām, aktīva dzīvesveida piekritējiem jāsaskarās ar neatrisināmu jautājumu – kur novietot savu mobilo telefonu, ja treniņš bez mūzikas nav iedomājams? Telefona maks ir viens no populārākajiem sporta aksesuāriem, jo ir vienkāršs šīs problēmas risinājums. Veikalu plauktos atradīsi dažādu stilu un krāsu telefona makus sportošanai, kas lieliski saskanēs  gan ar Tavu viedtālruni, gan ļaus izbaudīt kustību brīvību treniņu laikā.

Telefona turētājs velosipēdam/ motociklam:

Ja aizraujies ar riteņbraukšanu vai esi iecienījis doties piedzīvojumos motocikla mugurā, noteikti pazīsti to sajūtu, kad traucoties pa ceļu, nākas riskēt un stūrēt ar vienu roku, lai ar otru atrastu kabatā esošo telefonu. Atceries, ka drošība vienmēr ir pirmajā vietā, tādēļ pirms dodies ceļā, aprīko savu velosipēdu vai motociklu ar telefona turētāju. To var ērti piestiprināt pie stūres, kā arīneaizņems daudz vietas un krietni atvieglos tālruņa izmantošanu esot ceļā.