Esmu saldumu mīle?. Ļoti garšo zefīri. No veikala zefīriem garšo Laimas!
Bet nu bij pienācis vilinošais mirklis pašai tos pagatavot!
Teikšu tā āķis lūpā un to var pagatavot pat bērns!❤
Nepieciešams:
?250grami biezeņa(ābolu 100gr+ šoreiz ķirbis 150gr)
?200gr cukura smalkais Dancuker
?70ml ūdens
?9grami agars
?citrons
?2 olas baltumi
?Pudercukurs pārkaisišanai!
?Cepampapīri
?vēlams konditorijas tūte,šprice
?koka dēlīši
________________
???Nomizo ābolus. Nomizo ķirbi.
???Abus atsevišķi sablenderē lai iegūtu konsistenci . Nosver. Un liek lielā bļodā un sakuļ biezeni kam pievienots viss cukurs ar-❗ pusi no olas baltumiem stingri,
???pēc tam pievieno atlikuso olas baltumu un kuļ, lieliski ja ir kombains bet es izmantoju rokas mikseri,mazliet ilgāk bet viss sanāk!
Mazliet apstādinam ja ir rokas mikseris, ja kombains turpina kult....tikmēr:
???Katlina 70ml ūdeni sajauc ar agaragar, uzvāra, kamēr veidojas pilites/lāsītes❗ uz slotinas kas nepil nost,bet stiepjas !
???Kad agar agar gatavs...mazliet paturpina kult zefira masu.
???Tad vieglā "diedziņā struklā "lej klāt māsai un kuļ...
???Kad sakults tik stingri ❗kad nekrit ārā no bļodas to apgazot virs galvas?
liek konditorejas tute un spiež uz cepampapīra formiņas galvenais netaisīt biezas❗❗❗ ļoti un žāvējam!
Pastāstīšu par žāvēšanu sīkāk, vēlams zem cepampapīra palikt koka dēlīti vai plānu dvielīti ,lai tas uzsūc mitrumu.
Žāvēt nevar siltumā, saulē, caurvējā vai ledusskapī, kā arī mitrā telpā nevar.
Žāvēšana atkarīgs no telpas mitruma, man sanāca žāvēt 24h nepilnas.
Būtībā žāvēšana var aizņemt 8-12h, bet esmu dzirdējusi kad citi arī žāvē 24-48h.
???Kad saistītās pusites ar pūdercukuru tad tās "līmē" kopā!
❗❗❗Un vēl❗❗❗izmantojam agaru Rapunzel ar to tiešām sanāks īstā konsistence.
❗️❗️biezeni var pagatavot kādu vien vēlaties, bet tam jābūt pabiezam - kad gatavojat biezeni, ???vienmēr tvaicējat, cik ilgi iespējams, lai liekais ūdens iztvaiko.
Lai labi garšo!