Pie bērna drošību veicinoša komplekta tiek...

Pie bērna drošību veicinoša komplekta tiek...

09. Oct 2017, 09:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mājām jābūt bērnam visdrošākajai videi. Tomēr Slimību profilakses un kontroles centra 2016.gada statistikas dati liecina, ka bērni vecumā līdz pieciem gadiem 77% gadījumu traumas lielākoties gūst tieši mājās – dzīvojamā zonā, guļamistabā, virtuvē, pagalmā, kā arī citviet.

Konkursa ietvaros aicinājām Tev pastāstīt un parādīt, kā Jūs mājas vidi padarāt bērnam drošāku – varbūt tie ir kādi oriģināli risinājumi durvju bloķēšanai, plīts norobežošanai, aso mēbeļu stūru nosegšanai u.c.?

Paldies visiem, kuri piedalījās! Izlozes kārtībā esam noteikuši arī trīs balvu saņēmējas. Un tās ir...

mincenee;

mazais91;

Anette_G

Apsveicam! Laimētās balvas sākot ar 10.oktobri varēsiet saņemt Māmiņu Kluba redakcijā. Balvas jāizņem līdz š.g. 13.novembrim.

***

Lai informētu par biežākajiem traumu veidiem bērniem vecumā no viena līdz pieciem gadiem un to gūšanas vietām mājās, kā arī sniegtu vecākiem un citiem bērnu pieskatītājiem praktiskus padomus, kā vidi mājās padarīt bērnam iespējami drošāku, Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs organizē sabiedrības informēšanas kampaņu “Bērnam droši”.

Tāpat vecāki ir aicināti aizpildīt digitālu testu, lai pārliecinātos, cik droša bērnam ir viņu dzīvesvieta. Testu iespējams aizpildīt šeit.

Kampaņā “Bērnam droši” izstrādāti septiņi izglītojoši videoklipi (videoklipi ir pieejami šeit).

09. Oct 2017, 16:51

Super, noderīga balviņa