Pelmeņi ar vistas gaļu un ķirbja mērci

Pelmeņi ar vistas gaļu un ķirbja mērci

12. Feb 2016, 12:24 taschinka taschinka

Sastāvdaļas pelmeņu mīklai:

1 ola

1/2 tēj.k sāls

1/2 tēj.k cukurs

1 ēd.k skābais krējums

2 ēd.k eļļa

1/2 glāze ūdens (125ml)

milti tik,lai mīkla ir elastīga,bet nelīp pie rokām un ir viegli mīcāma

mīklai var pievienot visdažādākās garšvielas,ja vēlas.


Pagatavošana:

Bļodā sajaucam olu,sāli,cukuru,krējumu,eļļu.Izmaisam,pievienojam ūdeni.

Beram klāt miltus.Sākumā 1 glāzi (250ml),bet pēc tam pa karotītei.Mīcam mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.

Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām,šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.

Mīkla sanāk ellastīga,ja to paņem vienā rokā un tur karājoties,tad tā staipās.

Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un paturam 30 minūtes istabas tempertūrā.Kad mīklu izņemsim no maisiņa,tā būs kļuvusi lipīga,bet nesatraucaties,tā tam jābūt.Pastāvot bez maisiņa tā atkal mazāk lips un būs viegli ar to strādāt.

20160212115442-65242.jpg

 

Sastāvdaļas pildījumam:

400g vistas fileja

50g biezpiens

3 ķiplokdaiviņas

1 ēd.k skābais krējums

sāls,pipari

Vistas fileju un ķiplokus samaļam gaļasmašīnā.Pievienojam krējumu,garšvielas,biezpienu,kārtīgi izmīcam,lai pēc iespējas viendabīgāka konsistence.Pildījums gatavs.


Virsmu viegli noberam ar miltiem,bet tiešām viegli.

Rullējam mīklu,plānu,plānu,līdz tā spīd cauri.

Ar glāzi izspiežam aplīšus un liekam bagātīgi pildījumu.

Tā kā mīkla ir ellastīga,tad to viegli ir lipināt ciet,kaut arī pildījums daudz.

20160212115655-59579.jpg

 

Var katru pelmeni lipināt ciet ar rokam, bet var darīt citādi: Ar glāzi iespiežam uz mīklas aplīšus,nespiežam līdz galam,tik lai redzamas robežas. Liekam vidū katram aplītim pildījumu.

Pāri liekam mīklas plāksni un skaisti piespiežam apkārt pildījumam,lai starpā nepaliek gaiss.

20160212115501-91308.jpg

 

Tad ņemam to pašu glāzi un izspiežam aplīšus ar pildījumu centrā.

20160212115515-26474.jpg

 

Vāram 3-5 minūtes no pelmeņu uzpeldēšanas brīža.Lai pelmeņi neliptu kopā ūdenim pievienojam sviestu vai eļļu,pavisam nedaudz.

20160212115617-72778.jpg

 

Sastāvdaļas ķirbja mērcei:

ap 400g ķirbis

1 purava kāts

1 bumbieris

1/2 apelsīns

sāls,pipari,raudene

rīvēts  siers

30g sviests vai eļļa cepšanai.

 

Sviestā vai eļļā apcepam sagrieztu puravu.

20160212121528-42007.jpg

 

Pievienojam sagrieztu mazos kubiņos ķirbi.Sautējam zem vāka 10 minūtes.

20160212121536-72694.jpg

 

Pēc tam seko sagriezts,nomizots bumbieris un garšvielas.

20160212121544-20975.jpg

 

Visu kopā sautējam zem vāka līdz ķirbis mīksts.

20160212121554-63320.jpg

 

Sablenderējam un iemaisam rīvētu sieru un svaigi spiestu apelsīnu sulu.

20160212121612-33221.jpg

 

Liekam šķīvī pelmeņus un pāri lejam mērci.

20160212115309-96629.jpg

 

Drupačām:

vienādās proporcijās:

maize, es ņēmu pusi uz pusi maizi un mandeles. Var ņemt jebkuru maizi, var cepumus, var arī auzu pārslas

siers der cietais vai puscietais

pētersīļi, bet var ņemt jebkādus zaļumus

20160212115331-41721.jpg

 

Mmm, tik silti kļūst jau skatoties vien.

20160212115341-65530.jpg

 

20160212115349-35043.jpg

 

Mājas pelmeni vienmēr sanāk maigi,gardi,jo ir svaigi un pašu rokām darināti.

20160212115357-38958.jpg

 

Mērcīte ir burvīga,un nav pat jāzin,ka tā ir no ķirbja.

20160212115404-11607.jpg

 

IlvaV IlvaV 12. Feb 2016, 17:01

Noteikti dikti gardi!👍